zondag, 10 juni 2018 13:55

Update: Thof Triathlon 7 juli

Geschreven door

Hallo Thof sportievelingen,

Op zaterdag 7 juli 2018 vindt weer de jaarlijkse Thof Triathlon plaats met afsluitende een BBQ.

Net als vorig jaar gaan we 300 meter zwemmen in de vliet, 14 km fietsen met je “huis-tuin-en-keuken” fiets en slechts 2,5 km hardlopen. Een triathlon die voor iedereen te doen is.

Dus: zoek je zwembroek op, zorg dat je banden opgepompt zijn en haal je loopschoenen uit de kast.

Deelname mogelijk als solo, duo of trio. Per lid mag je één introducee meenemen. Gezinsleden zijn altijd welkom. Dus zoek een loper, een fietser en een zwemmer en doe gezellig mee als team. Mocht je wel mee willen doen met een onderdeel en je hebt geen team, geef je dan toch op, dan zoeken wij een gezellig team. Solo mag natuurlijk ook. Deelnemers van de Maasland loop zijn dit jaar weer van harte uitgenodigd. En denk er aan: meedoen is nog steeds veel belangrijker dan winnen! Het gaat om de lol en om de gezelligheid! Net als vorig jaar wordt de meest originele deelnemer beloond met een leuke prijs.

Mensen die niet meesporten kunnen zich wel apart opgeven voor de BBQ.

Zet 7 juli alvast in je agenda. Vanaf heden heb je de mogelijkheid om je via de Thof site op te geven(ook vrijwilligers). Dat geldt ook voor de afsluitende BBQ die georganiseerd wordt.

Opgeven kan via dit formulier. 

triathlon

Details

Voor iedereen die nog nooit heeft meegedaan en zich afvraagt “hoe gaat dat nou in zijn werk?”, willen we hierbij wat uitleg geven over de triathlon:

Er wordt verzameld links naast ODO, bij de THOF vlag. Daar krijg je je startnummer, wat korte uitleg over wat je te wachten staat en wat laatste aandachtspunten. Gezamenlijk vertrekken we dan op de fiets richting Molenslootpad waar aan het eind hiervan de fietsen gestald kunnen worden. Bij je fiets kun je je spullen klaarleggen die je nodig hebt als je na het zwemonderdeel op je fiets springt. Je hebt hiervoor een plastic tasje, dit jaar zelf meenemen!, met je startnummer erop.

We starten vanaf de kant aan het eind van het Molenslootpad voor 300 meter zwemmen, 150 meter richting Kwakelweg daar om de boei heen en vervolgens 150 meter terug naar de plek waar de fietsen staan, kom je het water weer uit en loop je naar je fiets waar je je kunt verkleden voor het fietsonderdeel. Je natte kleding en/of handdoek worden door ons meegenomen, daar hoef je je dus geen zorgen over te maken.

Op de fiets vertrek je richting de Kwakelweg over het bruggetje linksaf de Kwakelweg op. Dan rechtsaf de Kapteinlaan op, aan het einde weer rechts, bij de vliet ook weer rechts totdat je weer bij het bruggetje bent waar je naar rechts de Kwakelweg weer op draait. Dat zelfde rondje doe je dan nog een keer. Aan het einde daarvan ga je rechtdoor over het witte bruggetje (bij veerpontje) weer richting ODO. De fietsafstand zal ongeveer 14 km zijn. Bij ODO mag je je fiets neerzetten en trek je je hardloopschoenen aan voor het laatste onderdeel: 2,5 km hardlopen. De route loopt langs de paardenbak het Maaslandse bos in, naar rechts richting Pluimers, over het bruggetje naar links en langs de Trekvliet richting het volgende houten bruggetje aan je linkerhand. Over de rotonde (driekwart), weer terug langs de paarden bak naar ODO. En daar is de finish!

Als afsluiting van het sportieve onderdeel de jaarlijkse BBQ. Verdere info hierover volgt nog.

Tot slot: Thof heeft een verzekering geldt voor alle leden, maakt niet uit wanneer ze in groepsverband lopen. Maar een triatlon, daar zit fietsen bij, de verzekering stelt het dragen van een helm verplicht, ook al is het op de huis tuin en keuken fiets.

Voor de niet-Thof leden geldt een eigen risico.

Verdere info zullen nog op de site komen en ook van tevoren bij ODO zullen we de route nog een keer uitleggen.

Opgeven kan via dit formulier. 

De Triathloncommissie:

Irma en Heleen.

 

Gelezen: 244 keer Laatst aangepast op vrijdag, 22 juni 2018 09:52

Volgende trainingen

Bekijk het schema