zondag, 23 november 2014 11:14

Bezoek aan de Kinderen van de Voedselbank

Geschreven door

Bezoek aan de Kinderen van de Voedselbank

Op zaterdag 15 november hebben de leden van de Maaslandloop organisatie een bezoek gebracht aan het nieuwe pand net buiten Dodewaard waar de stichting Kinderen van de Voedselbank tegenwoordig gevestigd is.

Na een hartelijke ontvangst was bij binnenkomst direct ons Maaslandloop shirt en de cheque te zien. In alle verhalen die oprichter Maurice en zijn vrouw Mirella vertellen is te merken hoe belangrijk onze Maaslandloop voor de start van hun stichting geweest is.

P1000599 resize

Tijdens de rondleiding werd pijnlijk duidelijk hoe hard nodig deze stichting is. Het was indrukwekkend om te zien hoe de stichting te werk gaat en vooral met welke visie zij werken. Het streven is om binnen 2 weken na de aanvraag het pakket met kleding en/of speelgoed thuis bij de gezinnen te hebben. De inhoud van het pakket wordt allemaal apart als cadeaus ingepakt. Ook werkt de Kinderen van de Voedselbank alleen met nieuwe spullen en geen gebruikte kleding of speelgoed. De stichting wil de kinderen ook het gevoel laten ervaren dat ze een nieuwe winterjas aan hebben.

Dagelijks staat de mail vol met dankbare gezinnen die zich gesteund voelen in hun moeilijke tijd. De stichting blijft niet onopgemerkt door andere fondsen. Voor dit jaar wordt 25% van de opbrengst van de Guusje Nederhorst Foundation ( het nieuwe doel voor 2015 Het Vergeten Kind valt onder deze Foundation) is voor de Kinderen van de Voedselbank en ook het Oranje Fonds heeft belangstelling voor de stichting.

Het was een positief bezoek waar duidelijk uit bleek dat de inzet van alle teams goed terecht is gekomen.

 

 P1000604 resize

P1000596 resize

Gelezen: 1278 keer Laatst aangepast op maandag, 08 december 2014 19:12

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema