maandag, 09 maart 2015 21:54

Ik en mijn loopmaatje Khalid

Geschreven door Edwin

Afgelopen vrijdag heb ik deelgenomen aan een clinic van Khalid Choukoud en Robert Lathouwers.

Khalid is Nederlands kampioen en doet circa 28 minuten over de 10 kilometer. Robert, Nederlands kampioen en Olympiër, is een sprinter en doet circa 46 seconde over de 400 meter.

De clinic werd georganiseerd door AA-drink en het blad Losse veter en had alles te maken met de CPC. Tien lopers waren uitgekozen voor deze unieke voorbereiding.

Na een korte warming-up ging de training over in loopscholing. Hierin werd al duidelijk dat Khalid vooral rust hield voor zondag. Wel konden we tussendoor vragen wat je wilde aan Khalid. Zo kwamen voorbereiding, warming-up, eten en de wedstrijden zelf allemaal aan de orde.

De training werd afgerond met een stukje interval. In een schema van 90 sec - 60 sec - 30 sec met steeds de helft rust liepen we fors door. Mijn Garmin noteerde een aantal versnellingen laag in de 3 minuut de kilometer. Voor Khalid geen probleem, voor een aantal van ons toch wel pittig.

Leuk om een keer mee te maken.

Of het geholpen heeft weet ik niet, maar zondag op de CPC liep ik de 5km in 19:27 minuten (pr).