zondag, 12 juli 2015 12:54

New York City Marathon 2015

 

Het is alweer lang geleden dat de zondagochtendgroep is ontstaan onder leiding van Matti. Sinds de komst van whatsapp informeren we elkaar op zaterdag wat de bedoeling gaat worden: hoe laat, hoe ver, welke route en wie gaan er mee? Er is geen vaste formule anders dan dat het op de zondagochtend plaatsvindt. Eigenlijk een erg gezellig zooitje ongeregeld dat het leuk vindt om ook in het weekend gezamenlijk hard te gaan lopen. Met regelmaat hebben we na afloop bij één van de lopers thuis koffie met appeltaart als er wat te vieren valt. Verjaardagsfeestjes worden ook niet overgeslagen. Zo was in maart 2014 Matthieu aan de beurt om Abraham te zien en dat werd gezellig met wat biertjes gevierd. Wat later op die beruchte zaterdagavond/nacht werd het idee geopperd om met elkaar de marathon van New York City te gaan doen; dat was toch wel iets wat een aantal van ons op z’n ‘to do’ lijstje had staan. Met wat stevige handdrukken werd het plan bekrachtigd; we gaan dit gewoon doen op de eerste zondag in november in 2015!

De dagen erna was het wat stil... Reden dus om een e-mailtje te sturen ter herinnering en de vraag nu ook in nuchtere staat te stellen: wie van de trutjes gaan echt NYC doen??? Vanaf dat moment ontstond onze Road to NYC. Er waren Thoffers die het meteen zeker wisten, maar ook een aantal die nog twijfelden, maar wel betrokken wilde blijven bij de plannenmakerij.

Begin juni 2014 had dat eerste groepje bij Henry thuis op de veranda de koppen bij elkaar gestoken en werden de kaders besproken van ons avontuur: gaan we georganiseerd en zo ja, met welke organisatie, hoeveel dagen willen we, gaan we goedkoop of luxe, etc., etc. Dat leverde een aantal acties op om informatie te verzamelen en mogelijkheden inzichtelijk te krijgen zodat we in een later stadium makkelijker keuzes konden maken. We besloten tevens om het niet groot aan te pakken en er geen actieve promotie binnen Thof aan te geven. Er zou toch wel over gesproken worden tijdens trainingen en als er andere Thoffers aan wilden sluiten, dan waren ze uiteraard van harte welkom.

Zo geschiedde en in de maanden daarna werd er veel over gesproken en kwamen er Thoffers bij en vielen er Thoffers af. Tegen de Kerst van 2014 kwamen de brochures van de reisorganisaties uit en konden we de aangeboden arrangementen met elkaar vergelijken. Half januari dit jaar kwamen we weer bij elkaar en werden er knopen door gehakt. Zo gaan we met Rijnmond Marathon Reizen en zijn we uiteindelijk met z’n 10-en ingeschreven:

Petra, Tamara, Helma & Hans, René, Paul, Marco, Jaap, Henry en ik.

Onze Road to NYC is ruim een jaar geleden begonnen en zal op 1 november z’n hoogtepunt bereiken als we met 50.000 anderen aan de start staan op de Verrazano Bridge. De komende weken staan de vakanties voor de boeg, maar daarna zal er stevig getraind gaan worden. Mooie vooruitzichten dus!!!

Wordt vervolgd, groetjes,

Philip.

Gelezen: 5893 keer Laatst aangepast op dinsdag, 18 augustus 2015 20:47

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema