vrijdag, 16 november 2018 15:33

Onze eerste Duifpolderloop

Geschreven door Cindy en Joyce

Onze eerste Duifpolderloop 10 december 2018

Tijdens de training werd besloten om de Duifpolderloop te gaan lopen, voor ons beiden de eerste keer! Wij zijn Cindy en Joyce en lopen in de D/C. Voor Cindy die pas sinds september lid is van Thof was dit haar eerste “echte” wedstrijd. Een mooie loop om mee te starten. We hadden de keuze 3.8, 7 of 11.7 kilometer. Ter plekke besloten we toch voor de 11,7 te gaan.

We verzamelden in de kantine van de ijsvereniging van Schipluiden. Daar aangekomen waren Harm, Philip, Fred en Rob, de snelle lopers van Thof ook van de partij. We hoorden hen praten over starten op vierenhalf of vijf vlak…. Slik, dat scheelt ruim twee minuten de kilometer met ons… Maar het maakt niet uit hoe snel je loopt, als je maar loopt is het motto. Op het nippertje kwam ook Jan-Henk het Thof team versterken. En zo liepen we in weer en wind met naar schatting nog zo’n 60 deelnemers richting de start die net voor de Trambrug ligt.

De start-toeter klonk en met flinke tegenwind liepen we de eerste kilometers richting de Duifpolder. Tot een kilometer of 4 liepen we samen op, maar toen ging Cindy toch maar haar ‘eigen tempo’ lopen. In no time zag Joyce haar steeds kleiner wordende rug, tientallen meters voor haar. Bij de kruising van de 7 kilometer had ze even spijt niet daarvoor te zijn gegaan, dus alle zeilen bijzetten en doorgaan. Per kilometer leek het of het harder ging regenen, de druppels liepen langs ons gezicht en in de ogen. De regendruppels op de benen voelden als een speldenkussen. Bij iedere kilometer stond een prachtig(irritant) geel bordje, de kilometers gingen langzaam voorbij maar na 7 km kon het aftellen echt beginnen… Na de bocht bij het veerpontje hoorde Joyce achter zich… “De laatste”…. En in de bocht zag ze niemand meer achter zich… dan is het best raar als pas na de finish blijkt dat dit ‘GELUKKIG’ niet zo was.

Wat deze loop zo lekker maakt is het laatste stuk terug naar de finish (het fietspad langs de Oostgaag). Op een gegeven moment zagen we, met de kou in onze benen en lijf de “Trambrug” met, zoals we wisten net daarachter de finish. Een zeer welkom aangezicht. Door het slechte weer was er geen groot maar wel zeer vriendelijk ontvangstcomité. In de kantine konden we ons warmen en was het gezellig na kletsen met de snelle mannen. Waarvan we nu weten dat Harm en Fred respectievelijk 2e en 3e waren. Joyce liep 1:12:21 en is daar heel tevreden mee. Cindy heeft 1:07:11 gelopen en werd de vierde vrouw op de 11,7 km. Zij gaat zich opmaken voor haar tweede “echte wedstrijd” 15 km bij de Buggenloop in Rotterdam op 9 december. En dit zal vast niet haar laatste loop zijn. Ondertussen maakt Joyce zich op voor de 10 km in Valencia op 2 december, wat is hardlopen toch een leuke sport.

Cindy en Joyce

Gelezen: 800 keer Laatst aangepast op vrijdag, 16 november 2018 15:35

Volgende trainingen

De komende periode trainen we met groepen van max 15 lopers (inclusief trainer).


Bekijk het schema