zaterdag, 24 augustus 2019 18:21

Rijk Zwaan Loop 28 september

Geschreven door Webmaster

Westlands Mooiste

De Rijk Zwaan Loop kan, gelet op het typische Westlandse parcours langs kassen, bossen en landerijen, met recht "Westlands Mooiste" worden genoemd. Op zaterdag 28 september 2019 wordt voor de 20e keer de Rijk Zwaan Loop gehouden.

Start en finish zijn in het sfeervolle centrum van 's-Gravenzande. Wederom is er voor iedere loper, jong of oud, een afstand naar keuze. Er kan worden gekozen uit vier afstanden: 10 Engelse Mijl (16,1 Kilometer), 5 Kilometer, en voor de schooljeugd 1 kilometer en 500 meter.

 

Hardlopen voor het goede doel

De Rijk Zwaan Loop steunt dit jaar de Humanity Nursery School in Farato in Gambia. Deze school is in 2009 opgericht met als doel om kinderen uit arme gezinnen goed onderwijs te bieden. Een deel van het inschrijfgeld voor de Rijk Zwaan loop gaat naar de Humanity Nursery School in Gambia.

Schooltuin large

Rijk Zwaan en ISW Scholengroep, locatie ’s-Gravenzande ondersteunen deze school al langer. Rijk Zwaan heeft vorig jaar een financiële bijdrage geleverd voor het opzetten van een groentetuin, waar ook een kas wordt gebouwd. Met het zelf verbouwen van voedsel kan de school de kinderen dagelijks een gezonde maaltijd bieden.

Het ISW organiseert verschillende acties om schoolspullen en geld in te zamelen voor de school in Gambia. In de lessen wordt aandacht besteed aan het project en de kinderen van het ISW schrijven brieven heen en weer met de kinderen van de Humanity Nursery School.

Meer informatie over de Humanity Nursery School in Farato, Gambia.

Humanity Nursery School

Gelezen: 384 keer Laatst aangepast op zaterdag, 24 augustus 2019 18:47

Volgende trainingen

Bestuur 14 maart: trainingen zijn de komende tijd afgelast.


Bekijk het schema