In voorbereiding op "De finale Rotterdam Marathon 2016'' heeft Koen de Jong een presentatie gegeven bij Thof Running over het trainen van een marathon in 100 dagen én met slechts 14 km als langste afstand.

Hoe zat het ook alweer? Hieronder een korte herhaling van hetgeen Koen de Jong destijds aan ons verteld heeft.

 

Kun je slechts 14 kilometer trainen en tóch een marathon lopen?

Ja.

Ik liep op 14 mei 2014 mijn eerste marathon met een speciale voorbereiding. Mijn langste training is nooit langer dan 14K.

Trainingsschema’s op internet geven trainingen op van meer dan 32 kilometer, maar met 2 kinderen, een eigen bedrijf en een blessuregevoelige knie train ik liever niet zoveel kilometer.

En dat hoeft ook niet.

14K is genoeg en verantwoord.

De innovatieve looptrainster Stans van der Poel begeleidde al honderden lopers met dit schema. Ik neem de proef op de som en loop de marathon: verrek het werkt. Inmiddels heb ik 6 marathons met dit schema gelopen (een PR van 3u06 in Amsterdam) en ben ik laaiend enthousiast over het schema.

Het is echter géén schema ‘om er eventjes bij te doen’, want je moet echt aan de bak. Met een hartslagmeter, aandacht en toewijding.

Hoe werkt het?

Het is een schema waar je 100 dagen voor de marathon mee begint.

Je loopt 4 x per week, nooit meer en soms minder.

In de eerste week is de langste training 8 kilometer, en de kortste training 3 kilometer. En dat bouwt langzaam op naar een langste training van 14 kilometer in week 12. In de zwaarste week train je 2 x 14, 1 x 8 en 1 x 6 kilometer, totaal train je in 100 dagen 497 kilometer.

Er is over nagedacht.

Omdat de trainingen niet zo lang zijn herstel je sneller. En dus begin je fitter aan je volgende training, waardoor de kwaliteit van de training beter is.

Voor wie is het geschikt?

Het schema is geschikt als je voldoet aan drie punten:

1. Je kunt 10 kilometer binnen 1 uur lopen
2. Je hebt geen overgewicht
3. Je vindt het niet erg (of fijn) om géén lange duurlopen te doen

Meer info is te vinden op: https://www.sportrusten.nl/hoe-loop-je-marathon-terwijl-je-maar-14-km-traint/

dinsdag, 20 november 2018 08:29

Rabobank Clubkas

Dankzij jullie stemmen hebben we € 486,07 mogen ophalen bij de gezellige slotavond van de Rabobank Clubkas Campagne. Hartstikke bedankt daarvoor; we gaan het goed besteden!!!

Helma, Nancy & Philip.

vrijdag, 16 november 2018 15:41

Zondag a.s. vertrek Abcoude

Zondag 18 november 2018
Locatie: Abcoude (start in Brugstraat/centrum)
Loopafstand: 10 km (start 11.00 uur en vertrek 8.30 uur)

Verdiep je in de mogelijkheden op de website van De Ronde Venen,https://www.derondevenenmarathon.nl/programma. De start van de 10 km prestatieloop is om 11.00 uur en het vertrek vanaf de sporthal is (al) om 8.30 uur. De kosten voor deelname bedragen slechts € 8. Zelf inschrijven (voor 5 november) kan via de navolgende link https://www.derondevenenmarathon.nl/inschrijven

donderdag, 15 november 2018 18:10

De Houtloop in Delft

Algemene informatie
Starttijd: 
10:30
Adres start:
Sportring 12, 2616LK, Delft
Soort parcours: 
Wegevenement
Categorieën: 
Mannen, vrouwen, jeugd
Type ondergrond: 
Verhard
Organisatie: 
Atletiekvereniging AV'40
Omschrijving

Voor de jeugd tot en met 12 jaar is er om 10.30 uur een loop van 1,5 km op gedeeltelijk door het park. Om 11.00 uur starten de lopen van de 5, de 10 of de 15 km. Deze lopen worden gehouden door de Hertenkamp en de Delftse Hout. Inschrijven kan ter plaatse vanaf 10.00 uur.

Meer info op: https://www.hardlopen.nl/evenementen/de-houtloop-40

 

Me

 

donderdag, 15 november 2018 17:59

Easyrun Halve Marathon Monster

Dit jaar de 44e editie van de Halve Marathon van Monster. Dankzij de sponsor myEasyoffice heet de halve marathon nu EasyRun. Tevens 10.3 en 5,7 KM mogelijk. Aflopend tij! Na de loodzware editie van vorig jaar, is de waterstand dit jaar gunstig. Start is bij de Wielepet in Monster.

Afstanden

zondag, 29 juli 2018 17:34

Veiligheid en privacy

Safety First

Het veilig uitvoeren van trainingen heeft hoge prioriteit binnen Thof Running. Om hier adequaat invulling aan te kunnen geven zijn richtlijnen en afspraken met elkaar nodig. Deze zijn samengebundeld in een nieuw veiligheidsprotocol dat is opgesteld in samenwerking met de trainers en de Communicatiecommissie. Het protocol kun je in de bijlage onder dit bericht vinden.

Privacy Protocol

Op 25 mei is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht geworden waar ook wij als vereniging aan moeten voldoen. We hebben hiervoor een Privacy Protocol opgesteld wat we willen hanteren om jullie persoonsgegevens, die we gebruiken om de vereniging goed te laten functioneren, zoveel mogelijk te beschermen tegen onbedoeld gebruik. In het protocol staat beschreven wie welke persoonsgegevens voor welk doel gebruikt en hoe we deze gegevens beschermen tegen potentieel misbruik door niet-bevoegden.

Voor vragen en/of opmerkingen over beide documenten kun je ons aanspreken of een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bestuur,
Thof Running Maasland.

zondag, 29 juli 2018 06:48

Bradelierloop 18 augustus 2018

Zaterdag 18 augustus zal de 33e  editie van de Bradelierloop gehouden worden.

Ook dit jaar leuk om met een aantal Thoffers hieraan deel te nemen.

De voorinschrijving is vanaf nu geopend. Schrijf je HIER in.
Het inschrijfgeld zal in de week van de Bradelierloop van je rekening worden afgeschreven.

Voorinschrijven is makkelijker en goedkoper.

Voor de voorinschrijvers ligt het startnummer op de wedstrijddag klaar. Je kan het startnummer ophalen in de partijtent tegenover de ingang van de VV Lyra accommodatie.

Programma:
13.00uur         Start jeugdloop 1.000m   (jeugd van 3-11 jaar)  en jeugdloop 2.500m (jeugd van 12-15 jaar) . Alleen na-inschrijving.
14.00uur         Start 5 en 10 km

Na-inschrijven is mogelijk op de dag van de wedstrijd vanaf 12.30uur in de kantine van VV Lyra, Veilingweg 26, De Lier

zondag, 08 juli 2018 12:58

21 juli Ruitenburg Run Maasdijk

Op zaterdag 21 juli is het zo ver. Sta jij dan ook om 13.30 uur aan de start van de Ruitenburg Run (10 km) of De 5 van Dael (5 km) in Maasdijk? Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om tussen 8 en 12 uur deel te nemen aan één van de schitterende wandeltochten van de SpektakelMars (10, 15 of 25 km)! Voor de jongsten tot en met 13 jaar is er natuurlijk ook de Beekenkamp Jeugdloop van 350 of 700 km.

En elk jaar hangen we die Dijk van een Loop weer op aan een treffend thema. Dit jaar klonk de komst van onze nieuwe hoofdsponsor en naamgever van het evenement als muziek in de oren. En ook hardlopen is een teamsport dat je samen met vrienden en bekenden kunt doen. En daarom werken we er als organisatie weer hard aan een onvergetelijke 28ste editie.

Geweldig en functioneel aandenken
Alle hardlopers krijgen, naast de sportieve ervaring, weer een ludiek, onvergetelijk en uniek running shirt van de 28ste editie van de Ruitenburg Run. Een collectors-item en voor veel deelnemers dé reden om mee te doen aan deze Dijk van een Loop in Maasdijk!

Schrijf je alvast in!
Hardlopers genieten van de vele voordelen van de voorinschrijving die op 14 juli sluit. Je krijgt korting op je deelnamekosten, je startbewijs ligt klaar én we sturen je natuurlijk nog een reminder op de vrijdag voor de Ruitenburg Run. Inschrijven op de dag zelf kan natuurlijk ook. Dit doe je vanaf 12.00 uur in de kantine van Korfbalvereniging Dijkvogels (Lange Kruisweg 44G in Maasdijk).

Kijk voor meer informatie op www.RuitenburgRun.nl. Tot ziens op 21 juli tijdens de leukste loop van Maasdijk!

maandag, 12 maart 2018 21:29

Barcelona avontuur

Barcelona avontuur Paula, Gonnie, Helma, Liset en Marja

Een balletje opgooien of er liefhebbers waren voor de marathon van Barcelona, denkend dat niemand dat zou willen, maar Marja, Liset, Gonnie en uiteindelijk Paula zeiden ja. Op de trainingen. Marja, Helma en Liset kozen voor een standaard trainschema. Gonnie en Paula volgden het schema van Koen de Jong. Eindelijk was het zover, 9 maart, op weg naar Barca, lekker weekendje weg met de marathon op zondag. We zaten 200 meter van ons startvak in een appartement, ideaal. Na anderhalve dag siteseeing, strand, pasta en pannekoeken was het dan toch echt zondag. We starten met het nummer Barcelona , dat gaf echt een kick. Eerste kilometers was het erg benauwd. Maar liepen lekker rustig over vals plat straten van Barca. Eerst 5 kilometer lekker bij elkaar, dit hielden we vol tot de 21 km, met op 6 km langs Camp Nou en op 16 km de Sagrada familia, echt gezellig met elkaar. Hierna haakte Helma en Paula af. Op lus 2 kwamen wel elkaar weer tegen, een grote verleiding om toch bij hun weer aan te haken. Maar het moest toen voor allemaal de eigen loop worden. Marja moest op 32 km Liset en Gonnie laten gaan. Op de 36 ½ hadden we apart van elkaar nog een mooi foto moment met het lopen onder de Arc de Triomf door. Vanaf 39 km langs de haven met de mooie grote schepen. Gonnie liet Lisette los bij 40 km. Lisette zag een Thof logo voor zich en dat bleek Rene. Samen kwamen ze over de finish op 4.42, Gonnie 4.44, Marja 4.48, Helma 5.05 en Paula 5.23. Super blij waren we, en met zware benen strompelde we terug naar ons appartement. ’s-Avonds aan de tapas en wijn/sangria om het te vieren. Maandag morgen nog even met de ondergrondse naar Parc Guell. Gelukkig waren daar roltrappen. Daarna op weg naar het vliegveld, veel trappen op en af, dat voelde onze beentjes wel. Het was een mooi, maar zeker zwaar avontuur, maar we hebben zeker genoten met zijn allen. Op naar ons volgende uitje!!???.

OBWE7174KRUT0260

maandag, 19 februari 2018 20:01

Maaslandloopvest is terug

Maaslandloopvest is terug maar net even anders!!
 
Het is een "hoody" geworden, rood uiteraard, met rits en twee zakken - € 30,00 per stuk.
 
Het vest is niet alleen voor de Maaslandloopteams te koop maar voor iedereen van de vereniging en daarbuiten.
De opbrengst van deze vestenactie gaat geheel naar het goede doel van de Maaslandloop.
 
Donderdag 22 februari a.s. is er een pas-avond in de Sporthal, vóór de Thoftraining , vanaf 19.00uur tot 19.30uur. 
En zaterdag 24 februari a.s. in de Sporthal vanaf 11.30uur. 
(Betaling is vooraf en digitaal: NL72 RABO 0324 8936 63 - t.n.v. P.H. Sluijter-Hogendorp)
 
Kom kijken, passen en bestellen!  
Tot donderdag of zaterdag!
Sportieve groeten,
Team WeForMe
Kelly, Tamara en Petra

Volgende trainingen


Bekijk het schema