woensdag, 13 februari 2013 20:17

De Paul de Koning Prijs

Geschreven door PR

Afgelopen dinsdag 12 februari was het zover: na 17 jaar voorzitterschap heeft Paul de Koning het stokje doorgegeven aan Ronald van Mil. Deze gebeurtenis is niet zomaar aan ons voorbij gegaan. Arthur Davidse en Wout Verkade hebben een ware 'Paul de Koning Prijs' in het leven geroepen. Hieronder volgt de speech dat aan Paul werd voorgedragen, tijdens de drukbezochte ALV.

Paul,

Is het geen prachtige dag en zitten we hier niet in een geweldige idyllische omgeving? Voor jou is dit waarschijnlijk wel zo maar voor ons eenvoudige Thofleden is dit een behoorlijk moeilijke dag. Vandaag namelijk zwaait onze voorman af. Nemen we afscheid van onze voorzitter, die ons enthousiast heeft gemaakt voor het hardlopen en die ons heeft geleerd vooral te genieten van de omgeving. Onze voorzitter die op zijn goede gevoel jaren lang deze mooie hardloopclub heeft geleid. In goede-, maar zeer zeker ook in slechte tijden. Hoe wij dit ervaren en hoe dankbaar wij hiervoor zijn blijkt wel uit de film en al de warme reacties.

Toen jij ons drie jaar geleden vertelde dat je wilde stoppen met het voorzitterschap, hebben wij na een weekje hyperventileren met een aantal leden de koppen bij elkaar gestoken. In onze beleving kon je op dat moment namelijk helemaal nog niet weg. De nieuwe voorzitter zou echt wel gevonden worden maar het leek gewoon nog niet af. De samenwerking en het wegwijs maken van Ronald diende nog te gebeuren en daarom vroegen wij je: "alsjeblieft Paul plak er nog een paar jaar aan". Het was de boodschap van een aantal prominent-leden. Dat je hier naar luisterde en nog twee jaar bleef zitten getuigde van klasse en onvoorwaardelijke liefde voor je club. Inmiddels staat er wel een top-team
klaar en dus kan jij met een gerust hart genieten van deze prachtige dag en je voorzitterspensioen.

Toen herstellend hardloop lid Wout Verkade en ik ons aan het voorbereiden waren op ons film debuut en gevraagd werd naar wat Paul voor onze club heeft betekent, voerde één gedachte bij ons de boventoon. Paul de Koning had tijdens al zijn voorzitters jaren gezorgd voor een perfecte balans tussen sportieve ambitie en gezelligheid. Ongemerkt zijn vele van ons nog steeds lid EN echt niet alleen om in goede conditie te blijven maar juist ook vanwege het sociale karakter van
onze club. Dat is mede jouw verdienste Paul, zo vinden wij. Hiervoor zou jij geëerd moeten worden, en het liefst met een hele grote prijs, zo vonden wij. Lachend gilden wij in de camera: "wat dacht je van de Paul de Koning prijs". Leuk idee toch? Alleen moet voor zo'n prijs normaal gesproken eerst iemand overlijden, tja en omdat in gang te zetten vonden wij iets te ver gaan.

Toch liet het idee ons niet los. Iemand die zo veel voor de club heeft betekend en zich zo lang en goed heeft ingezet mag best bij leven geëerd worden. En daarom hebben wij het idee bij het nieuwe bestuur gelanceerd. Juist nu ze nog zo onervaren zijn, dachten wij ons ideetje er wel doorheen te duwen. Echter niks doorduwen, het nieuwe bestuur reageerde alert en was super enthousiast en staat voor 100% achter het idee. Sterker nog het bestuur wil van de prijs een serieuze-en jaarlijkse prijs maken.

En dus wordt dit voor ons ook een prachtige dag Paul. Vandaag namelijk vieren wij in deze prachtige en idyllische omgeving de geboorte van de Paul de Koning prijs.

Jij bent de eerste winnaar van deze prijs beste Paul, maar helaas mag je hem niet houden. Het wordt vanaf heden de officiële clubprijs van Thofrunning. Ieder jaar zal de prijs aan een ander Thoflid uitgereikt worden tijdens de seizoenafsluiting of de bbq. De prijs wordt uitgereikt aan het lid met de beste Thoffe prestaties. Hierbij moet je denken aan inzet in commissies, hulp bij Thofevenementen, het schrijven van stukjes, het zijn van verkeersregelaar of andere vrijwillige taken gecombineerd met puike hardloopprestaties in welke groep dan ook. Oftewel: een prijs zoals Paul de Koning zelf, voor de sportiefste en meest sociale Thoffer.

Tenslotte, Wout en ik hebben begrepen dat je inmiddels op zwemles zit. Vooral Wout maakt zich hier ernstig zorgen over en vandaar dat wij je zelf ook persoonlijk een kleine attentie willen overhandigen. Dit voor het geval je even je hoofd niet
voldoende bovenwater kan houden.


Dan volgt nu het officiële gedeelte beste Paul:
Het is mij een enorme eer om samen met herstellend-prominent-hardloop-ThofLid Wout Verkade de eerste officiële Paul de Koning prijs te overhandigen. Een prijs die jij hartstikke hebt verdiend.

Paul enorm bedankt, het gaat je goed!

Gelezen: 5522 keer Laatst aangepast op donderdag, 18 april 2013 12:23

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema