maandag, 12 mei 2014 10:43

Thoffers maken zich klaar voor de WOS Westland Marathon

Geschreven door PR

Op zondag 25 mei zal het startschot klinken van een uniek hardloopevenement: de WOS Westland Marathon. Deze loop, bestaande uit de hele- en halve marathon, is georganiseerd ter ere van het 400-jarig bestaan van Maassluis. Thof Running heeft samen met hardloopverenigingen Olympus en AV Waterweg de handen bijeen geslagen om dit fantastische hardloopevenement nog eenmaal te organiseren.

Een stukje geschiedenis
De eerste Westland Marathon werd gehouden in 1969, ver voordat grote steden als Amsterdam en Rotterdam met hun eigen marathon kwamen. Destijds waren er nog maar twee marathons in Nederland. Enschede, de marathon die vanaf 1947 om het jaar gehouden werd was de eerste, gevolgd door een verdwenen en door het publiek ook wel vergeten loop, de Westland Marathon. Echter zullen de vroegere deelnemers en organisatoren deze marathon nooit meer vergeten. De loop stond bekend om de sfeer en de gemoedelijkheid die de atleten, ook toen de marathons in andere steden kwamen, toch alleen in het Westland konden vinden. Uiteindelijk is het verhaal van de Westland Marathon een verhaal over een loop die niet kón overleven met de concurrentie van een grote stad als Rotterdam. Nu Maassluis dit jaar haar 400-jarig bestaan viert, zagen de drie regionale hardloopverenigingen hun kans om deze unieke loop nog eenmalig te organiseren.

Het parcours
Om 11.30 uur start zowel de hele marathon (42,195 km) als de halve marathon (21,1 km) aan de Albert Schweitzerdreef ter hoogte van het AVW-clubgebouw, waarna over de Westlandseweg richting Maassluis-Centrum wordt gelopen. Nadat ook het centrum van Maasland is aangedaan gaat het over het Kralingerpad richting De Lier, Westerlee en via de Hoefweg naar de Maasdijk. Na 19 km gaan de halve marathonlopers linksaf op de Lange Kruisweg terug naar Maassluis en de marathonlopers rechtsaf. Langs het Staelduinse Bos gaat de route verder naar de Haakweg en 's-Gravenzande in welke plaats het 30-km-punt ligt. Via West-Naaldwijk keren de lopers bij Heenweg (bijna 37 km) terug bij het onderpad van de Maasdijk en wordt in een rechte lijn teruggelopen naar de finish aan de Albert Schweitzerdreef.

Veel debutanten
Naast de marathonlopers (waaronder Rob van Noordt die zijn 50e marathon zal lopen) zijn er vanuit Thof Running veel debutanten op de halve marathon. Vanaf januari was er iedere zaterdagmiddag een extra trainingsgroep fanatiek aan het trainen om de halve marathon afstand te kunnen voltooien. Door weer en wind en met bloed, zweet & tranen maar vooral veel gezelligheid zijn zij klaargestoomd voor de halve marathon. Aankomende zaterdag staat de laatste training op het programma, waarna op 23 mei een heuze Pasta Party avond zal worden gehouden.

Publiek gezocht!
Het enige dat de lopers nog nodig hebben is een enthousiast publiek! Het parcours is zeer aangenaam om op leuke plekken (o.a. in de dorpskern van Maasland), al dan niet naast een muzikale band, de lopers aan te moedigen. Kom dus allen aanmoedigen!!

Inschrijven kan nog
De teller staat nu op 423 deelnemers voor de halve marathon en 321 deelnemers voor de marathon. Inschrijven kan nog t/m 22 mei via www.westlandmarathon.nl. Via deze weg wenst Thof Running alvast alle lopers ontzettend veel succes wensen met deze unieke, feestelijke loop!

Gelezen: 248 keer Laatst aangepast op dinsdag, 20 mei 2014 15:34

Volgende trainingen


Bekijk het schema