zaterdag, 07 december 2019 15:19

Inpak actie 21 december Maaslandloop 2020

Geschreven door Bart

De 12e editie van de Maaslandloop, een recreatieve non-stop hardloop estafette, gaat van start op vrijdagmorgen 12 juni 2020. De finish is zaterdagmiddag 13 juni na circa 360 kilometer. Deze estafetteloop wordt georganiseerd door “Stichting De Maaslandloop”, in samenwerking met “Stichting Sport en Spel Maasland”. De Maaslandloop heeft in de afgelopen jaren bijna € 350.000,- bijeen gebracht voor diverse goede doelen, waarin kinderen de rode draad zijn. De opbrengst van de Maaslandloop 2020 gaat naar: “Stichting Achter de Regenboog”, hieronder wat info over deze stichting.

Ieder jaar hebben in Nederland zo'n 8.000 kinderen te maken met het verlies van een van hun ouders, broertje of zusje (CBI, 2013). Voor een groot deel van de kinderen is de opvang door de directe omgeving voldoende, ongeveer een kwart heeft meer steun nodig.
Stichting Achter de Regenboog ondersteunt sinds 1993 kinderen en jongeren bij het verwerken van het overlijden van een dierbare, zodat deze gebeurtenissen geen belemmering vormen om een gezond volwassen bestaan op te bouwen.
Om deze missie vorm te geven, realiseert Achter de Regenboog lotgenotencontacten in de vorm van kinder- en gezinsweekenden. Elk jaar organiseert onze stichting deze weekenden in verschillende regio's onder leiding van professionele rouwtherapeuten en getrainde vrijwilligers.
Achter de Regenboog is als non-profitorganisatie financieel geheel afhankelijk van fondsen, sponsors en donateurs.
www.achterderegenboog.nl
Vanuit onze hardloop vereniging zijn er al enkele teams gevormd die meedoen, en om geld op te halen voor dit mooie doel zijn er de komende tijd verschillende acties: op vrijdagavond 13 december staat er een team met een kraampje allerlei lekkers te verkopen op het Lichtjesfeest en op 21 december zijn er 2 teams actief bij Albert Heijn Maasland om te helpen met boodschappen inpakken. Kom even langs om de teams te steunen door wat te kopen of je boodschappen in te laten pakken tegen een vrijblijvende vergoeding.

Bart Makkinga, namens Stichting de Maaslandloop en de Thof-teams.

 

Gelezen: 534 keer Laatst aangepast op zaterdag, 14 december 2019 10:22

Volgende trainingen

De komende periode trainen we met groepen van max 15 lopers (inclusief trainer).


Bekijk het schema