maandag, 29 september 2008 20:06

Waarom heet Thof Running Thof Running ?

Geschreven door Michel de Maat

micheldemaat.jpg

Michel de Maat weet het antwoord: Je zou er zomaar een prijsvraag over uit kunnen schrijven: Hoe komt Thof Running aan zijn naam? Vaak vraag ik aan Thoffers of ze weten waar de naam vandaan komt en altijd wordt er schouderophalend op gereageerd. Totdat ik Leo hierover sprak.

 

Deze PR-thoffer nodigde me uit deze vraag openbaar te beantwoorden. Aldus gaat geschieden! Dat Thof Running een heel toffe club is ligt natuurlijk enorm voor de hand. Maar waar komt die “h” dan vandaan die er tussenin staat ? Is er tijdens het inschrijven bij de Kamer van Koophandel onduidelijk geschreven? Heeft men het bedacht op de laatste donderdagavond van de maand ? Is het een afkorting ergens van? Niets is minder waar. Al komt die laatste het dichtst bij in de buurt.

Heel , heel lang geleden hadden Ruud Muuren en ik het plan om de sporthal van Vlaardingen te gaan beheren.

Na een jaar van voorbereidingen en toezeggingen werden in 1 telefoontje alle afspraken gecanceled.

Er was een administratief foutje gemaakt.

Gelukkig bleek de Hofstede in Maasland beschikbaar en zaten we binnen twee weken (als een Swiebertje) bij de burgemeester in de keuken.

De Hofstede werd ons werkterrein; al werd onze boterham verdiend in de aangrenzende kantine zonder naam.

Als de sporthal de Hofstede heet, dan wordt de kantine ‘Het Hof”. Oftewel ’t Hof. Oftewel Thof. De VOF ging vervolgens Thof Evenementen heten. Alles ging dus verder onder de paraplu “Thof”. Zo had je Thof skating als naam voor de skeelergroep. Thof Snacks uit de frituur. En Thof Running ging de hardloopcursus heten. Dat Jacqueline, Paul en Nico na drie maanden Thof Running nog jarenlang goed hebben laten lopen, heeft mij altijd erg goed gedaan. Nu nog steeds ben ik er een beetje trots op dat ik aan de fundering van Thof Running heb mogen meemetselen en dat de naam Thof blijft voortbestaan. Dit mede ter nagedachtenis mijn vriend en collega Ruud, die zes jaar geleden is overleden. Vandaar dat ik jullie dit beknopte verhaal graag vertel. Veel plezier verder en blijf lopen met je duim omhoog: Da’s Thof.” Michel

 

micheldemaat.jpg
Gelezen: 2326 keer Laatst aangepast op maandag, 13 september 2010 11:09

Volgende trainingen

Bestuur 14 maart: trainingen zijn de komende tijd afgelast.


Bekijk het schema