maandag, 20 juni 2011 18:49

"Gras eten en Harken"

Geschreven door

Dat Peet Doelman een bijzonder pen heeft weten we inmiddels wel. Maar zijn aankondiging voor deelname aan de komende triathlon doet je toch weer omvallen van verbazing. Lees, verbaas je en kom kijken naar de deelname van de Toffe Tuinders op 2 juli!

De Triatlon

Zo nu en dan kijk ik op de Thof site. Wat gaan we doen en wat hebben we gedaan? In het programma ‘wat gaan we doen’ staat met Koeienletters geschreven: Zaterdag 2 juli gaat de club een stukje zwemmen in de Bomzee, daarna twee keer op en neer naar Schiplap op de fiets en als afsluiting nog 5 kilometer harken door het Maaslandse bos. Dit noemt met ook wel een triatlon.

Dat dit een onderneming is die niet van domme huizen is, bewijst het feit dat een van de grootste talent van de club drie jaar geleden dankzij een nog grotere klungel, net geen laatste is geworden. Het jaar daarna stond ik aan de kant. Hartstikke leuk. Je ziet van alles, er is alleen een probleem: Je doet niet mee!! Dat zet een mens aan het denken. Met een goddelijk gespierd lichaam, conditie als een paard, maar rug als een vioolkist. Lopen gaat niet meer. Dus de manke gaat opzoek naar de blinde. In het persoon van Ad van Marrewijk is een looptalent gevonden. De coalitie is snel gevormd: De toffe tuinders. Dat we met twee personen een team vormen, ik kan niet lopen en Ad verdrinkt nog onder de douche. Maar er deden ook nog andere teams mee. Wat te denken van het winnend team: Een zwemmer die als een Hovercraft over het water gaat, een fietser met het talent van Eddy Merkx (mijn complimenten Siem) en een loper die zich kan meten met Lasse Vieren in zijn goede dagen. Al met al, 3 tegen de rest.

Dit jaar krijgt de zwemmer vier hoefijzers om zijn nek, Siem krijgt maximaal 3 bar in zijn banden en van Noord gaat lopen op klompen. Genoeg geouwehoerd. De werkelijke winnaar van deze activiteiten zijn degenen die het mogelijk maken dat wij mee mogen doen. De beker gaat daarom dit jaar naar de organisatie. Aan het publiek een vraag: Ga niet lachen als deze hark als een na laatste binnen komt, ik doe mee en u niet! Het motto is ‘Gras eten en harken’.

Veel plezier en mooi weer gewenst 2 juli.

Peet Doelman

 

Gelezen: 2669 keer Laatst aangepast op woensdag, 02 november 2011 20:43

Volgende trainingen

Bestuur 14 maart: trainingen zijn de komende tijd afgelast.


Bekijk het schema