zaterdag, 20 juni 2015 11:42

Oranjeloop Kwintsheul

Geschreven door

De maanden mei en juni vind ik een erg leuke hardloopperiode in het jaar. Het is meestal ideaal hardloopweer en ’s avonds kan je lekker lopen met daglicht. De lange duurlopen als voorbereiding op Rotterdam ben ik wel zat en dan is het ideaal om me nu te richten op de 5 en 10km. Door wat meer snelheidstraining te doen verbetert de basissnelheid en gecombineerd met het duurvermogen van de marathontraining vind ik het dan leuk om te proberen m’n 5 en 10km tijden te verbeteren.

Bijna elk weekend kan je in deze periode in de buurt wel een 5 of 10 doen en m’n idee was om er een aantal te doen en te poberen er elke keer wat seconden vanaf te snoepen. Op vrijdagavond 19 juni stond de Oranjeloop in Kwintsheul op ’t programma. Ik vond deze wel een mooie afsluiter van de serie van 10 km’s; de loopjes in juli zijn meestal al weer te warm om voor een tijd te gaan en een rustperiode is ook wel eens lekker.

We waren weer met een grote groep Thoffers. Je kon je inschrijven voor de 5 of 10 km. René, Marco en Edwin gingen de 5 doen en Roel, Salvatore, Ronald, Gerrit, Frans, Stephan, Henrry en ik gingen de 10 doen. Het was weer erg gezellig en het weer was bijna ideaal. De temperatuur was een stuk lager dan bij de Omloop in Ter Heijde en bij Sport en Spel, en de wind stond gelukkig niet te hard.

M’n plan was om meteen vol gas weg te gaan en dan de 2de helft maar te zien of ik ’t vol kon houden. Dat ging het eerste rondje best, maar na 7 km moest ik toch echt tempo inleveren en werd het meer houthakken dan lopen. Met m’n eindtijd was ik wel tevreden, maar ‘de manier waarop’ was eigenlijk bagger. Binnenkort misschien toch maar een nieuwe poging wagen dan; het hardlopen blijft een mooie sport!

Alle Thoffers waren volgens mij wel tevreden met hun prestaties. Zeker René, want die liep een dikke PR op de 5 km!

De uitslagen staan op: http://www.olympus70.nl/index.php?page=Uitslagenweg&sid=1

Groetjes, Philip.

Gelezen: 841 keer Laatst aangepast op dinsdag, 30 juni 2015 20:46

Volgende trainingen

De komende periode trainen we met groepen van max 15 lopers (inclusief trainer).


Bekijk het schema