zondag, 19 juni 2016 19:39

1/8 Triatlon Baardmannetje Oostvoorne

Geschreven door Theo

Als voorbereiding op de Thof-Triatlon volgende week vertrekken er zondagochtend acht Thoffers op de fiets richting Oostvoorne om mee te doen aan een 1/8 triatlon genoemd het Baardmannetje.

Deze werd voor de tweede keer georganiseerd, het aantal deelnemers t.o.v. vorig jaar was verdubbeld.
Onder deze acht Thoffers twee debutanten Ronald en Tamara. Hoe zouden die het vinden om straks met ruim 100 personen gelijk te starten met zwemmen?

Na een ontspannen fiets rit aangekomen aan het Oostvoornse Meer de formulieren opgehaald. De fietsen in een apart bewaakt gedeelte van het terrein neergezet en een ieder maakte zich gereed om aan de start te verschijnen. Sommige waren wel zo verstandig om een wetsuite mee te nemen voor de 500 mtr zwemmen , de watertemperatuur was maar 17 graden. (nancy,)

Bij de start was het dringen in het water, het signaal werd gegeven en we waren gestart. Wat gaat dat zwemmen verschrikkelijk hard, ik lag al snel in het midden van de zwemmers, een knal hier, een schop daar, links een knal, weer een schop. Op naar de eerste boei in het water, rechtsom naar de tweede op naar de finish. Hoe zou het met de anderen gaan, schrikken Tamara en Ronald niet van al die zwemmers bij elkaar!  Zouden Nancy en John vooraan liggen, die twee zijn niet bij te houden door de andere Thoffers met het zwemmen, weg zijn ze!

Na het zwemmen zo snel mogelijk naar de fiets, wetsuite uit, helm op, schoenen aan en fietsen maar, twee ronden om de Slufter van 10 km. Snelheden van boven de 40 km/uur werden door de meeste van ons aangetikt. Een mooi fietsparcours waarop hard kon worden gereden. Na het fietsen, fiets neerzetten, helm af, schoenen uit, hardloopschoenen aan en op voor de 5 km hardlopen.

Bij de binnenkomst in de wisselzone werd er omgeroepen dat Nancy op dat moment tweede lag in de wedstrijd, zou het haar lukken om de eerste dame in te halen met lopen?  Met een snelle start kwam ze goed in haar ritme ( 4.20 km) en liep ze in op de eerste dame. Na drie km nog een stapje er bij en liep ze meter voor meter in op deze dame. Het was er langsgaan,niet opzij kijken, doorgaan. Eerste dame, zou er nog een tegenaanval komen! Deze bleef uit, Nancy kwam als eerste dame in een tijd van 1.10.48 sec over de finish.

Hoe ging het met de andere Thoffers, iedereen over de finish ,iedereen had een glimlach op haar of zijn gezicht.

Conclusie :
John, goed gepresteerd, had je wel bijna ingehaald met lopen!
Tamara had last van een beslagen zwembril ondanks dat heeft ze genoten van haar debuut,
Ronald was iets later uit het water waardoor hij alleen maar fietsers en lopers heeft ingehaald, ook bijna mij!
René, voortaan wel zorgen dat je stuur vast zit, hoeft die man hem niet vast te zetten voor je!
Petra heeft het prima naar haar zin gehad
Hans, kwam ontspannen over de finish.
Ik zelf bleef met 2 sec Nancy voor

Na de prijsuitreiking terug op de fiets richting Maasland.
Thof-Triatlon, acht thoffers staan al bijna klaar komende zaterdag aan de Kwakel.
Heb je je nog niet opgegeven doe het snel nog , het is leuk om mee te doen aan deze afwisselende sport.

Groeten John, Petra, Nancy, Hans, René, Tamara, Ronald, Theo.

IMG 6009

 

IMG 6002

 

IMG 6008

 

 

Gelezen: 631 keer Laatst aangepast op zondag, 26 juni 2016 17:35

Volgende trainingen


Bekijk het schema