maandag, 13 maart 2017 20:07

CPC 2017 – ‘Gemengde gevoelens’

Geschreven door Gerben

Hallo Thoffers,
Geen mooier moment om mezelf eens wat verder aan jullie voor te stellen dan aan de hand van een gelopen wedstrijd. Dat dacht ik….;-) Het liep echter allemaal wat anders dan vooraf gedacht tijdens de City Pier City Den Haag 2017. Geen drama, maar toch…

Sinds oktober vorig jaar ben ik bij Thof komen lopen omdat het hardloopvirus mij toch wel aardig te pakken kreeg tijdens mijn eerste loopje van 10,5 km in Rotterdam in 2016. Al een flink aantal jaren werd ik uitgedaagd door mijn vrouw Marjolijn om hier maar eens aan mee te doen. ‘Je red het makkelijk…’ Mijn naam is dus Gerben Splinter (48 jaar) en ik woon met haar en mijn kinderen Suus (16) en Jona (13) in Vlaardingen. En zoals zo vaak had mijn vrouw natuurlijk gelijk ;-) Het werd een prachtige ervaring en daarmee gelijk de motivatie om door te gaan. Totdat iemand op mijn werk (Wageningen Economic Research) in Den Haag riep: ‘Maar dan kun je de halve marathon ook wel aan!’ Wat? Nog een tweede rondje om de Kralingse plas? Eén keer is toch leuk zat?

Tsja, het ging toch kriebelen omdat er wel meer collega’s elk jaar meedoen met de CPC-loop… Een nieuwe uitdaging was geboren (en ik hou er van…). Er was nog tijd genoeg, maar na de zomer bedacht ik me toch dat het tijd werd om het wat serieuzer aan te pakken allemaal. De weg naar Thof was niet de meest logische gezien we in Vlaardingen ook Fortuna hebben. Maar Matti Paping bracht mij tijdens de Geuzenloop op dit idee. Goed te combineren met de voetbaltrainingen van mijn zoon op dinsdag en donderdag. En eerlijk gezegd… jullie website ziet er 10x gezelliger uit. En die gezelligheid trof ik ook al snel in werkelijkheid aan. Gestart in de C-groep hoorde ik Geer al snel roepen: B-loper! Na de bruggenloop Rotterdam durfde ik de sprong wel te maken en tegelijkertijd was dit de beste test voor het grotere werk: de halve. Ik lag op koers.

Inmiddels door Theo voorzien van een heus schema wist ik nu wel zeker dat het allemaal moest gaan lukken. D-day moest voor mij zondag 12 maart 2017 worden. ‘Dan moet je pieken’ riep Theo steeds terecht. En zo voelde ik dat ook. Inmiddels kan ik wel stellen dat ik ‘te vroeg heb gepiekt’. Mijn testcase Halve Midden Delfland verliep buitengewoon goed. Met 1 uur en 50 minuten op de klok werd dit mijn te verbeteren tijd. Het liep dus allemaal wat anders. Het plan om met een haas / pacer deze tijd te overtreffen pakte desastreus uit. Zigzaggend door de menigte, stoep je op, stoepje af, elleboogje hier, daar. Het koste allemaal veel te veel energie. Na 15 km zat ik volledig aan mijn max en stortte ik in. Het bleef warm en druk. De groep en de pacer moest ik laten gaan. Ik moest zelfs stukjes gaan wandelen. Uiteindelijk heb ik er nog alles uitgeperst om niet boven de 2 uur uit te komen. Eindtijd 1 uur 57 minuten. Gemengde gevoelens dus. Veel van geleerd en vooral dus het bekende eigen tempo / eigen race (we weten het allemaal…). Mijn herkansing wordt de halve in Mei in Leiden. Belangrijkste blijft echter het lekker lopen tussendoor tijdens de trainingen met Thof. Want hier blijf ik uiteraard gewoon mee doorgaan. Gezellig!

Gelezen: 737 keer Laatst aangepast op dinsdag, 21 maart 2017 20:27

Volgende trainingen

De komende periode trainen we met groepen van max 15 lopers (inclusief trainer).


Bekijk het schema