dinsdag, 21 november 2017 13:06

Halve marathon van Monster

Geschreven door

Zaterdag 18 november met de auto richting sporthal in Monster, want de weersvoorspellingen waren niet super goed. Daar aangekomen werd ik, Jolanda Ammerlaan, hartelijk ontvangen door Fred en Irene, die voor de 5 kilometerloop gingen. Ook Edwin, Henry, Philip en Leo waren van de partij. In de kleedkamer was ook nog Jorien, die voor de 1e keer een halve marathon ging lopen. Gelijk een van de pittigste. Ze kan de volgende keer in ieder geval een p.r. lopen!

Om 14.00 uur gingen we van start en Jorien en ik besloten voorlopig een tijdje achter de haas met de eindtijd 2.00 uur te blijven. Voor de wind leek dat toch wel wat langzaam en een deel van de groep maakte zich los. Ik twijfelde, toch nog maar even inhouden, tot dat ik hem ook maar passeerde. Het ging best lekker. Een stukje voor Kijkduin linksaf en nog een stukje verhard op de terugweg. Daar stond Hans te supporteren, voordat we het strand opgingen. En toen werd het wel bikkelen hoor. De wind stond schuin tegen. Het water vrij hoog, dus een smal stuk strand. Vooral de eerste kilometers waren mul en probeerde je het water te omzeilen, wat niet altijd lukte. Daardoor toch natte voeten met als gevolg een klomp zand onder je schoenen, zodat het leek of ze een kilo zwaarder werden. Uit eindelijk werd het strand toch beter, maar de haas van 2.00 uur kwam voorbijzetten, in zijn eentje??? Met een net iets te snel tempo, zodat ik niet kon aanhaken. Nou ja, ik zie het dan maar als een mooi trainingsloopje voor de 44 van Oostvoorne in december. Gewoon genieten van de kitesurfers, de schuimkoppen en uitzicht op het lange lint lopers voor je.

Wanneer gaan ze naar links?? Eerst de afslag voor de 5 km. naar links. Toen de afslag voor de 10 km. naar links en he, he, eindelijk mogen wij ook naar links het strand af. Na wat slingerbochtjes en weggetjes, lekker de wind in de rug terug naar Monster. Goed de benen optillen, volhouden en de wind zijn werk laten doen. Op naar de finish in een niet spectaculaire tijd van 2.02.07. We boften, dat het precies droog is gebleven. De snelste lopers bleven ook ver van de parcoursrecords af. Jorien kwam even later binnen in een mooie tijd van 2.06.10. Super gedaan Jorien, een PR!

 

Overige tijden:

Edwin   1.41.18

Philip   1.49.41

Henry   1.53.13

 

10.3. km

Leo       1.07.07

 

5 km

Irene en Fred 38.29

Gelezen: 948 keer Laatst aangepast op dinsdag, 21 november 2017 13:15

Volgende trainingen

De komende periode trainen we met groepen van max 15 lopers (inclusief trainer).


Bekijk het schema