maandag, 30 april 2018 04:45

Duifpolder trainingsloop én Groene Oaseloop

Geschreven door

Op zaterdag 14 april werd de 45ste Duifpolder trainingsloop (DPTL) door De Hardloper Schipluiden gehouden. Deze wilde ik niet missen ook al was ik nog aan het bijkomen van het avontuur in Barcelona. Het was topweer er voor. Nagenoeg geen wind, een flauw zonnetje en zo’n 15 graden. Beter kun je het niet hebben als loper. Dat vonden Irene en Fred ook en zo stonden we voor 1 Euro (!) in te schrijven voor deze mooie loop door de Duifpolder. Voor de start kom ik Guus van Leeuwen van De Hardloper tegen. Ik kende hem al van wat eerdere Duifpolderloopjes waarbij we hetzelfde tempo liepen en onderweg wat met elkaar aan het praten waren. Nu even de handen geschud als collega voorzitters! De start is aan de voet van de trambrug en ja, je raadt het al, de route gaat door de Duifpolder. Na een paar km kwam ik in een lekkere cadans en krijg op het hoekje bij Peet van Peet een lekker bekertje thee. Linksaf de

DPTL

Kwakel op en bij het pontje weer linksaf. Zelfs de Kapteynlaan was me goed gezind die dag! Na een tweede bekertje thee van Peet wordt al weer het laatste stuk ingezet terug naar en over de trambrug. Na 11,7 km kom ik tevreden over de finish! Een erg gezellige loop die op 17 november weer op de agenda staat. Bij leven en welzijn ben ik er zeker weer bij!

 

Op Koningsdag stond de Groene Oaseloop op het programma. Deze loop werd dit jaar georganiseerd door Thoffers Hans, Therry, Nicole en Trudy. Zij kregen daarbij hulp van veel vrijwilligers. Ik koos de 10k die om 13:45 samen met de 6k van start ging. Ook hier was het prima hardloopweer. Het leek me warm genoeg voor het Thof-hempie en had daar eenmaal onderweg geen spijt van. Eerst over het paadje van de Commandeurskade en daarna in het ritme komen op het Gaagpad op weg naar de Kapteynlaan. Je hoopt elke keer weer stilletjes dat het keerpunt lekker (te) dicht bij het dorp staat, maar de afstand was goed afgemeten door René! Leuk om op de Kapteynlaan wat bekende lopers tegen te komen en elkaar zo bezig te zien! Op de Kwakelweg en Trekkadepad was het met de tanden op elkaar om de vliegjes buiten boord te houden. Vervolgens door het Maaslandse bos terug naar het Doelpad en na 10 km kom ik met veel plezier ook hier over de finish.

 

Alle organisatoren en vrijwilligers, hartstikke bedankt weer dat jullie dit mogelijk hebben gemaakt!

 

Met sportieve groet,
Philip van Dongen.

Gelezen: 993 keer Laatst aangepast op maandag, 30 april 2018 04:56

Volgende trainingen

De komende periode trainen we met groepen van max 15 lopers (inclusief trainer).


Bekijk het schema