maandag, 09 juli 2018 19:10

Triathlon Thof van Jente

Geschreven door Webmaster

Ik ben Jente de Kok en ik ben 9 jaar. Ik heb meegedaan met de Thof-triathlon. Ik heb vorig jaar ook meegedaan en toen heb ik hardgelopen. Ik wilde toen eigenlijk ook gaan zwemmen maar dat durfde ik nog niet. Toen het startschot was geweest ben ik er gelijk weer uitgegaan. En kon ik dus lekker rustig wisselen ;-)

Dit jaar wilde ik gaan zwemmen, 1 rondje fietsen en gaan rennen.

Ik nam mijn fiets mee, natuurlijk. En een helm. We hadden een handdoek en hardloopschoenen en sokken meegenomen. Ik had een zwembroek aangedaan en daaroverheen mijn hardloopbroekje. En ik had een sporthemdje aan. En dat zou ik de hele tijd aanhouden. Ik had ook een duikbril meegenomen voor het zwemmen.

Omdat ik niet wist hoe het zou gaan, was ik vooraf wel een beetje zenuwachtig. In het zwemmen had ik niet zo’n zin (ik hou niet zo heel erg van zwemmen). Maar in het fietsen en lopen had ik wel zin.

triathlon jente 4Mijn broertje Vidar, mijn vader en moeder deden ook mee. Mijn moeder ging met mij mee. En mijn vader en mijn broertje gingen samen.

We gingen naar de wisselzone om onze fiets te parkeren en onze hardloopschoenen klaar te zetten naast de fiets. Mijn moeder had een handdoek klaar gelegd om de voeten af te drogen.

Toen we dat hadden gedaan, gingen we bij het water staan en gingen we het water in. Toen ik er net in ging was het water wel een beetje koud maar daarna was het gewoon lekker warm. Toen we begonnen startte we achteraan. Onderweg hebben we een paar mensen ingehaald. In het begin had ik al snel zware benen en armen en toen gaf mama me af en toe een duwtje. Onderweg vond ik het zwemmen leuker dan ik had gedacht.

Bij het trappetje stond een meneer om ons uit het water te helpen. Maar dat hoefde niet. Ik klom zelf omhoog.

We renden naar de fiets en daar was een mevrouw die me hielp met het aantrekken van mijn schoenen en dat vond ik heel erg lief. Ze strikte zelfs mijn veter. Daarna deden we de helm op en begonnen we met fietsen.

Onderweg besloot ik toch om 2 rondjes te fietsen omdat ik het zo leuk vond. Wij fietsten bij een meisje en haar vader. Zij fietsten eerst voor ons en daarna hebben we hun ingehaald. (Dankzij mijn moeder want die gaf me af en toe een duwtje)

triathlon jente 3We kwamen in de tweede wisselzone aan en daar stonden allemaal mensen te klappen. Dat vond ik leuk. Ik begon alvast te rennen want mijn moeder stond nog te drinken uit haar bidon. Toen ik ging rennen waren mijn benen zo moe dat het leek alsof er een olifant aan mijn benen hing. Ik kreeg al snel steken in mijn zij omdat ik te hard begon met lopen. Ik wilde toen eigenlijk gaan wandelen maar mijn moeder zei dat dat niet hoefde maar dat ik gewoon rustiger moest lopen. Ik vond het lopen in het begin zwaar maar daarna ging het steeds makkelijker. Toen ik het bos uitkwam ben ik nog even gaan sprinten naar de finish. Theo stond met een microfoon en noemde onze namen op en dat vond ik erg grappig. Ik had onderweg met mijn moeder afgesproken dat we hand in hand over de finish zouden komen, maar dat lukte niet omdat mijn moeder mij niet bij kon houden. Hahaha.

triathlon jente 5Ik heb 1 uur, 3 minuten en een paar seconden over alles gedaan. Mijn broertje en mijn vader finishte een paar minuten na ons.

Na de finish heb ik mijn hele bidon leeggedronken omdat ik het zo warm had. Ietsjes later, toen iedereen was gefinisht, moesten alle kinderen naar voren komen. Als eerste noemde Theo mijn naam op en toen kwam er een mevrouw en die gaf mij een hele grote medaille met snoepjes. Ik kreeg ook een cadeaubon van €5 voor een ijsje bij Jeroen de IJsmaker. Ik heb veel zin om er heen te gaan. Verder kregen alle kinderen ook zo’n grote snoepmedaille.

We gingen thuis douchen en daarna door naar de barbecue. Het was gezellig en er waren veel mensen. Ik heb mijn buik helemaal volgegeten met alles wat ik lekker vond. Toen ik eten aan het opscheppen was, vroeg de mevrouw van de triathlon of ik een stukje wilde schrijven voor de website. En dat is gelukt.

Ik vond het heel leuk om mee te doen. En voor iedereen die dit jaar niet heeft meegedaan: Ik zou volgend jaar mee doen want het is super leuk!

Groetjes van Jente

Bekijk de foto's

 

 

Gelezen: 866 keer Laatst aangepast op maandag, 09 juli 2018 19:57

Volgende trainingen

De komende periode trainen we met groepen van max 15 lopers (inclusief trainer).


Bekijk het schema