maandag, 08 oktober 2018 17:30

Thof weekend 2018

Geschreven door Sandra van den Bogert

Vorig jaar augustus ben ik in Maasland komen wonen. Om een beetje kennis te maken met mijn dorpsgenoten heb ik me ingeschreven bij Thof. Afgelopen januari werd mij gevraagd of ik me ook wilde inschrijven voor het Thof-weekend. Dat leek me wel wat, echter kwam de datum steeds dichterbij en werd ik toch wel een beetje zenuwachtig. Een weekend weg met mensen waarvan ik een deel helemaal niet ken, en anderen pas een jaartje. Gelukkig ging er één erg bekend gezicht mee. Voor diegenen die nog steeds denken dat hij mijn vriend is, dat is mijn broer. Vriendlief bleef thuis, die houdt van fietsen. Hardlopen is volgens hem meer voor ‘beesten’.

IMG 20180929 085835243

Vrijdagavond, na een tussenstop bij de fietsenwinkel voor een nieuwe remschijf omdat het voorwiel van één van onze mountainbikes in innig contact was gekomen met de wielen van de auto kwamen we aan in Limburg. Vanaf het eerste moment voelde ik me welkom. Natuurlijk ook mede dankzij het applaus en gejuich bij binnenkomst. Na een gezellige eerste avond die nog lang doorging toen ik al in bed lag (inclusief wat bijgeluiden door een verbouwing van de inboedel) viel ik in slaap.

De volgende ochtend werd ik wakker en zag ik buiten een strakblauwe lucht. Na een gezam

IMG 20180930 111736279

enlijk en perfect verzorgd ontbijt was het tijd voor het lopen van een trail. Dit bleek door de goede voorbereiding van John een fotospeurtocht te zijn geworden, wat het lopen in de mooie omgeving nog veel leuker maakte. De zaterdagmiddag werd gevuld met een rondleiding bij de bierbrouwerij of boogschieten. Ik heb mijn bierkennis mogen vergroten. ’s Avonds werden we opnieuw verwend, dit keer met een heerlijke gourmet. Ten slotte werd mijn algemene kennis aangevuld middels een quiz. Ik ben blij dat ik nu weet welk dier nog 9 dagen kan leven zonder kop.

IMG 20180929 180913431

Zondag weer een strakblauwe lucht (en 3 graden)! De zondagochtend was naar eigen invulling. Een aantal mensen had hun (race)fiets mee, een aantal anderen ging de trail van zaterdag nog eens wandelen. Mijn broer en ik waren de enigen met een mountainbike. Het aan elkaar rijgen van twee mtb-routes ging niet helemaal perfect, maar uiteindelijk hebben we ons nog even goed uitgeleefd. En zo was het einde alweer in zicht.

Al met al heb ik een fantastisch weekend gehad, ik wil de organisatie nogmaals hartelijk bedanken! Graag zou ik een volgende keer nog eens meegaan.

Sandra van den Bogert

Gelezen: 1334 keer

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema