woensdag, 13 februari 2019 08:01

Two Rivers Marathon Zaltbommel

Geschreven door

Als je 100 marathons wilt lopen en de teller staat op 72 dan moet je soms maar weer eens aan de slag. Mijn knie blessure heb ik inmiddels aardig onder de knie en daarom maar de two rivers marathon in de agenda gezet. Echter toen ik in januari terug kwam van een paar dagen skiën en de dag daarna meteen een tien kilometer wedstrijd ging lopen schoot er iets in mijn kuit.

 

Even rust en daarna maar weer opbouwen, eerst een duurloop van 20 km, daarna nog een van 25 km. maar toen was het alweer februari. Toch maar inschrijven dan, maar toen bleek dat dat niet meer kon en er was geen na-inschrijving. Dus een oproep geplaatst op de startnummer gezocht facebook pagina van de two rivers. Na twee dagen kwam er opeens een berichtje van Marcel Tunderman. Hij wilde zijn startnummer wel door verkopen.

 

Zondag 10 februari vroeg uit de veren en op weg naar Zaltbommel. De regen viel met bakken uit de hemel en de harde wind was ook nog niet gaan liggen.

In Zaltbommel werd het droog, startnummer opgehaald en opgespeld en lopen maar.

 

Eerst hadden we 10 km. tegenwind, dus meneer Tunderman besloot met de groep 3.45 mee te gaan en geen kopwerk te gaan doen. In deze groep kwam ik plotseling (oud) collega trainer Nico Haring tegen. Nico had ongeveer dezelfde plannen als ik dus hebben we een tijdje samen op gelopen.

Na deze 10 km. kwam 20 km. met de wind in de rug, nou dat ging een beetje te makkelijk voor meneer Tunderman en ging ik iets versnellen, heerlijk was dit!

Maar het laatste stuk van 12 kilometer was weer tegen wind en het beste was er wel van af bij meneer Tunderman, de groep van 3.45 kwam mij weer vrolijk voorbij lopen, ook Nico kwam weer even naast me lopen.

 

De laatste 5 kilometer waren niet de leukste maar kon toch op klein afstand van de 3.45 groep blijven lopen, laatste 2 km. de eindsprint en toch een tevreden meneer Tunderman, met 3.45 uur als eindtijd.

 

En de teller staat nu op 73!

 

Rob (Tunderman) van Noordt

 

20190210 105714

 

 

 

20190210 111001

Gelezen: 703 keer Laatst aangepast op maandag, 18 februari 2019 10:04

Volgende trainingen

Bestuur 14 maart: trainingen zijn de komende tijd afgelast.


Bekijk het schema