vrijdag, 01 maart 2019 19:39

Zeldzaam mooi weer bij de MDHM 2019

Geschreven door Ad van Marrewijk

Waar het vorig jaar nog bitterkoud met een snijdende wind was, en het jaar daarvoor zelfs “code oranje” werd afgegeven wegens het slechte weer, hadden we nu prachtig voorjaarsweer. Stralende zon, een graad of 15, en weinig wind. Ik kan me niet heugen ooit zulk lekker weer gehad te hebben. Twee eerdere edities verliepen zelfs in de sneeuw! Maar dat was “vroeger”, een lange tijd geleden…..

Het is altijd spannend of zo’n dag min of meer verloopt zoals je verwacht en in het draaiboek staat. In grote lijnen ging dat goed, zowel in de sporthal bij het inschrijven, als op het parcours. De grootste domper was dat we toch weer een doorrijder hadden na een stopteken van een verkeersregelaar. Aangifte is gedaan, en de politie zal er achteraan gaan.

Een veelgehoorde opmerking dit jaar was de vraag naar een extra waterpost. Was eigenlijk ook wel te verwachten, de eerste keer dat je na de winter een wedstrijdje loopt met hogere temperaturen lijkt het wel of je lichaam die warmte nog niet goed kwijt kan.

Ook dankzij het mooie weer hadden we best veel publiek, zowel op het parcours als bij de start en finish. Bij de waterpost aan het eind van de Kwakelweg was ook veel publiek, en als vele lopers dan ook nog 2 bekers met water willen, dan kan je je voorstellen dat het daar toch wat hectisch werd. Na de finish in de ’s Herenstraat bleven de lopers nog een poos hangen, wat daar uitmondde in een gezellige happening.

Met 375 deelnemers hadden we een mooi deelnemersveld, maar het was geen record. Snelste 10 km loper was Jorrit-Jaap de Jong in 37 min 27 sec.

Snelste dame was Mariete van Nieuwkerk in 46:26.

Op de halve marathon was Mike Teekens met 1 uur 11 min 19 sec. de eerste finisher.

Snelste dame was hier Petra Sloots met 1:29:05.

De snelste Thoffers waren op de 10 km Ronald vd Hoeven en Cindy Wiegel-Poot. Aangezien Cindy niet in Thof-shirt liep was ze eerst over het hoofd gezien, maar dat is later rechtgezet.

Op de 21 km waren de snelste Thoffers Harm van Berkel en Yvonne Bek.

Proficiat allemaal!

20190223 132949

20190223 144828

 

 

 

Gelezen: 697 keer Laatst aangepast op vrijdag, 01 maart 2019 19:51

Volgende trainingen

De komende periode trainen we met groepen van max 15 lopers (inclusief trainer).


Bekijk het schema