woensdag, 12 juni 2019 05:58

Maaslandloop 2019 voor Avavieren

Geschreven door Rob

Maaslandloop 2019 voor Avavieren

Vrijdag 8 juni om 06.00 uur begon het dan. De eerste keer voor ons meedoen aan de Maaslandloop. Iedereen was mooi op tijd, en om half zeven werden we losgelaten. 360 kilometer te gaan. Na 100 meter mochten de lopers van bus A als eerste aan de slag en wij van bus B vertrokken even later richting het eerste wisselpunt. Wat gelijk opviel was de goede sfeer. Iedereen had er duidelijk zin in. De omstandigheden waren ook ideaal. Het zonnetje was er al en de temperatuur was perfect om te lopen. Naast de vaste fietsers fietsten we ook als loper steeds na het lopen even lekker een kilometer of twee uit, waarna we weer in de bus konden springen.

Rond de middag kwamen we bij de lunch/wisselplaats, waar de kookploeg vakwerk had afgeleverd. Verse pannenkoeken, broodjes, fruit, drinken: alles was aanwezig.

Daarna was het verder richting Wageningen, waar we zo rond half acht aankwamen. Daar kregen we niet alleen heerlijk eten, maar ook douches waren aanwezig. Zelfs live muziek ontbrak niet. Top geregeld!

Na het eten verder richting de slaapplaats in Lithoijen. Daar konden we een paar uurtjes slaap pakken in de plaatselijke gymzaal. Niet iedereen heeft er evenveel geslapen, maar goed. Elke minuut is er toch weer één. Zaterdag rond een uur of 03:00 hoorde we de telefoon: de lopers van bus A naderden. Gelukkig dacht iemand eraan Helma wakker te maken. Die lag in de kantine in plaats van de gymzaal zelf, omdat haar luchtbed nogal knurpte op de vloer.
Op tijd aangekomen bij het wisselpunt konden we de lopers van bus A aflossen, zodat ook zij hun welverdiende rust konden nemen.

Een lange aflossing volgde, waarbij het opviel dat de wind nogal was toegenomen. Ook de zon liet zich nog niet zien. Hoewel het nog vroeg zat was, kwam er een kleine ‘competitie’ op gang met een ander Thof team waar we toevallig in de buurt liepen. Zo liepen we een hele tijd gelijk op, waarbij dan het ene team voorop liep en dan weer het andere. Onze fietser John moest zelfs nog aardig doortrappen om ons uit de wind te houden met deze serieuze snelheden.

Inmiddels was het tijd voor ontbijt. Helaas werkte het weer net niet mee en bleef het niet droog. Jammer, maar het ontbijt smaakte er niet minder om ook dit was erg goed verzorgd.
Even later begon het weer wat op te klaren. Een paar keer hielden we het niet droog, maar na de middag kwam ook de zon weer regelmatig tussen de buien tevoorschijn.

Rotterdam kwam al gauw in zicht. Nog steeds was de sfeer goed en was iedereen nagenoeg blessurevrij. Al gauw liepen we door de zuidbuurt richting Maasland. Bij de sporthal kwamen we met beide busjes weer samen en liepen we samen de laatste kilometer. Even later waren we bij de finish en werden we uitgenodigd op het podium. Iedereen had nog energie voor een leuke afsluiting met een heerlijke hamburger en een paar drankjes.

Het was een topevenement. De mensen, gezelligheid, teamspirit, aanmoedigingen en verzorging: alles was gewoon t(h)of! Wat een mooie manier om geld in te zamelen voor het mooie doel: Avavieren. Uiteindelijk werd een totaalbedrag opgehaald van 42.500 euro. Supermooi!

Dank aan iedereen die heeft meegewerkt om dit tot een succes te maken. Wat ons betreft: tot volgende keer!

Gelezen: 1295 keer Laatst aangepast op woensdag, 12 juni 2019 06:19

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema