dinsdag, 12 november 2019 07:28

Bezoek aan Papendal

Geschreven door Edwin van Kersbergen

Afgelopen zaterdag ben ik voor het eerst naar Papendal geweest voor de trainersdag van de Atletiekunie. Met de geslaagde vrijwilligersborrel de avond ervoor, was het best een prestatie om 8:00 uur al in de auto te zitten,

Daar aangekomen bleek bij het inchecken dat de sessie waarop ik me het meest had verheugd (Het belang van slaap) helaas niet doorging. Ik werd verzocht uit de beperkt overgebleven opties iets anders te kiezen. Hierdoor zag ik weinig betere opties dan deel te nemen aan een sessie over Mindfulrunning. Wordt het zo’n dag dacht ik?!

Maar, in workshop 1 werd ik meegenomen in variatie in loopvormen. Het was een leuke sessie waarbij je zowel deelnam aan de training als met veel toelichting kon observeren hoe de 2 trainers dit deden. Met een zonnetje op het koude complex was het sowieso geen straf buiten te zijn.

In workshop 2 heb ik college gevolgd van Richard Jaspers over spierweefsel. Met een interessante teaser “Sprinter of duurloper? Spierweefsel bepaalt sportprestatie” dacht ik hier veel van te kunnen leren. Het was eigenlijk best complex wat verteld werd, maar ook interessant. De conclusie was wel overduidelijk, volgens metingen van spierweefsel ben je het een of het ander. Training heeft invloed, maar je kunt vooral niet allebei net zo maximaal zijn en doen.

Daarna was het - na een prima lunch - tijd voor de sessie over Mindfulrunning. Ja het was zweverig.. maar ook een hele ervaring! Denk aan:

  • Running blind
  • Letters schrijven
  • Adem tellen
  • Bewust ademen tijdens het lopen

Eigenlijk diverse vormen om je bewuster te worden van hoe je loopt. Heel inspirerend!!

Terug in de auto bedacht ik me dat ik deze dag niet had willen missen. Dat komt doordat het een écht leuke dag was, maar juist ook door al het praktische wat je opsteekt voor onze mooie hobby.

Edwin van Kersbergen

 

Gelezen: 456 keer Laatst aangepast op zondag, 24 november 2019 14:13

Volgende trainingen

De komende periode trainen we met groepen van max 15 lopers (inclusief trainer).


Bekijk het schema