maandag, 06 april 2020 14:19

Inspiratie in moeilijke tijden: 3 Thof toppers.

Geschreven door Gerben

In groepsverband kunnen hardlopen maakt een belangrijk onderdeel uit van het plezier van vele hardlopers, waaronder die van Thof Running. In deze Corona tijden is het dus even schakelen en creatief zijn. Zeker als je een hele winter hebt getraind voor dat ene piekmoment: de voorjaarsmarathon. Een feestje waar vaak heel veel volk op afkomt, zeker in het altijd gezellige Rotterdam. Maar nu even niet. Helaas.
Dat heeft sommige Thof lopers er niet van mogen weerhouden om toch een alternatief te bedenken. Eigenlijk zou Philip van Dongen met Hans Vermeer de voorjaarsmarathon van Gent gaan lopen. Tot ieders verrassing meldde hij op Zondagochtend 28 maart dat hij ‘Even een frisse neus’ was wezen halen. Zeven rondjes Duifpolder welteverstaan! Philip klaarde de klus in 4 uur en 17 minuten. Een pracht prestatie die werd beloond met een mooie medaille van zijn vrouw Sandra. En zo zou later blijken, inspiratie voor 2 andere Thof toppers.
Want wat bleek? Op zaterdagavond 4 april kondigde Paul de Koning zijn project aan: De Coronathon op zondag 5 april. Of zoals hij het zelf omschreef: “Jaarlijks de Rotterdam Marathon in april lopen is geen uitzondering. Deze niet lopen is dat wel”. Paul ging voor een tijd van 3 uur en 30 minuten. Start in Maasland en via Vlaardingen en Schiedam liep hij het centrum van Rotterdam in. Hij had zijn live tracking op Google Maps aangezet en was zo te volgen voor iedereen in de Zondag morgen App groep van de A- en B- lopers. Ondertussen stuurde hij doodleuk een voice-app en een mooie foto vanaf de Erasmus brug. Hij ging lekker. Tijd om zelf in actie te komen dacht ik. Paul zou per slot van rekening ook op de terugweg weer door Vlaardingen komen. Snel mijn Thof shirt aangedaan en met een flesje water op zak richting de McDonalds bij afslag Vlaardingen West. Daar pikte ik een nog frisse Paul op en liep zo’n 2 km met hem mee tot aan de Broekpolder. Daar namen we afscheid en had Paul nog een kleine 5 km voor de boeg (keurig op schema). Zelf liep ik mijn trainingsrondje via de Foppenplas om daarna Paul alsnog te kunnen feliciteren bij de Oude veiling / InZight. Thoffers Tamara, Carola en Stephan verrasten Paul met bloemen bij zijn voordeur. Wat een prestatie!
Maar wat schetst onze verbazing? Een derde Thof loper meldt zondag 5 april doodleuk dat hij ook de magische 42 kilometer had volbracht. Martin van de Akker is deze derde kanjer. Philip had ook hem geïnspireerd en hij had de zon zien opkomen. Om 06.11 vertrok Martin namelijk al om uiteindelijk na 4 uur en 13 minuten te finishen bij waarschijnlijk zijn eigen voordeur. Thof loper Tom kwam hem nog tegen aan het einde van zijn route en constateerde dat Martin er nog fris bij liep. Maar zo meldt Martin: “’De beentjes begonnen wel wat te protesteren”.
Geweldig gedaan heren! Gefeliciteerd en wat een prachtige inspiratie voor ons allen in deze moeilijke tijden om vooral te blijven lopen waar dat mogelijk is. Uiteraard nog steeds op gepaste afstand van elkaar. ;-) Toch spreek ik de hoop uit dat we elkaar allemaal weer snel in groepsverband mogen zien op onze vertrouwde dinsdag- en donderdagavonden. Uiteraard hoef je in de tussentijd zelf geen marathon te lopen om te inspireren. Heb je iets leuks meegemaakt? Laat het ons weten. Schrijf er over om zo onze hardloop- en powerwalkgroepen van leuke ideeën te voorzien! Geniet ondertussen van het mooie weer en de langere avonden! Tot snel.
P.s. Overigens is het nieuwe trainingsschema voor kwartaal 2 op de website te downloaden. Gebruik het waar mogelijk om zo veel mogelijk variatie in je eigen trainingen aan te brengen.

 

Gerben Splinter

 

 

Onderstaande is de gelopen tijd van Martin van der Akker

IMG 20200405 WA0007

Gelezen: 441 keer Laatst aangepast op maandag, 06 april 2020 16:11

Volgende trainingen

De komende periode trainen we met groepen van max 15 lopers (inclusief trainer).


Bekijk het schema