dinsdag, 12 oktober 2021 12:01

Vestingloop Helden!

Geschreven door

Vestingloop Helden!

In augustus begonnen de hardloopkriebels. Er mag weer meer, dus er zullen nu ook steeds meer hardloopevenementen door kunnen gaan. Laten we een leuke wedstijd uitzoeken zeiden Marco van den Beukel en Marian Strik tegen elkaar. Al snel vonden ze wat leuks, namelijk een vestingloop in Hellevoetsluis. Maar waarom alleen voor de vestingloop in Hellevoetsluis inschrijven? Het is ook leuk om alle 5 de vestinglopen mee te doen. 3 in het najaar (Hellevoetsluis, Willemstad en Bergen op Zoom) en 2 in het voorjaar (Brielle en Gorinchem). Maar wat Marco en Marian niet goed begrepen hadden, was dat alle lopen in hetzelfde kalenderjaar bij elkaar horen en dat Brielle en Gorinchem dus al geweest hadden moeten zijn. Deze zijn echter vanwege corona niet doorgegaan, maar loop je dus virtueel voor jezelf. Dat kan dus op elk willekeurig moment, dus dat komt ook wel goed.

Op zondag 5 september was het dan zover, de eerste vestingloop (Hellevoetsluis) en tevens de allereerste hardloopwedstijd waar Marian aan mee ging doen. Het was een mooie dag, maar eigenlijk te warm. Voorafgaand aan de start zat de sfeer er al lekker in, met muziek van de Snollebollekes ging het hele startvak van links naar rechts als warming-up. Er werd in verschillende groepen gestart, telkens 50 lopers per keer. Marco ging met de eerste groep weg. Het startschot werd met een kanon gedaan, een harde knal, maar zeer bijzonder. Na 23.59 kwam Marco als 19e loper over de finish (15e bij de mannen). Toen was het wachten op Marian, die in de 3e groep gestart was. Met een tijd van 29.36 kwam Marian (na een extra lusje door verkeerd te lopen op de route) ook over finish. Hiermee werd ze 61e loper en 22e dame. Moe, maar zeker voldaan, keken zowel Marco als Marian uit naar de volgende vestingloop.

Op zondag 19 september stond de vestingloop in Willemstad op de planning. Weer een zeer mooie dag, ook weer vrij warm, maar gelukkig iets minder warm dan in Hellevoetsluis. Marian had als doel om de route goed te lopen en proberen onder de 28 minuten te finishen. Dat is gelukt, na 25.52 minuten was de finish bereikt! De laatste kilometer was erg zwaar, maar ze is zeer trots op deze prestatie, het PR is hiermee enorm aangescherpt. Deze tijd zorgde voor een 47e plaats van alle lopers en 12e bij de dames. Voor Marco was het ook geluk om sneller te lopen dan in Hellevoetsluis, hij liep in een tijd van 22.41 en werd hiermee 19e loper en 17e man die over de finish kwam.

Helaas zorgde deze prestaties ook voor lichte blessures bij zowel Marco als Marian. Marco kreeg last van zijn kuit en bij Marian begonnen de scheenbenen weer pijnlijk te worden. Even rustig aan dan maar om toch op 10 oktober weer fris aan de start van de laatste vestingloop te verschijnen, de vestingloop in Bergen op Zoom. En dat is gelukt, beiden waren er weer helemaal klaar voor. En wat een geluk, ook deze dag gaf mooi weer. En eindelijk kon er een wedstrijd gelopen worden in het Thof-shirt wat op dinsdag 21 september uitgedeeld was. Hoe leuk is het dan om ook echt samen te gaan lopen, Marco wilde toch nog wat rustig aan doen vanwege zijn kuit. Het ging bij allebei lekker en uiteindelijk gefinisht in 25.32, dus het PR van Marian weer een stukje verder aangescherpt. Marian werd hiermee 9e bij de dames en Marco 26e bij de heren. Omdat ze nu alle vestinglopen van 2021 gelopen hebben, mogen ze zichzelf vestingloop held noemen.

Groeten,

Marian Strik

 

Gelezen: 569 keer Laatst aangepast op dinsdag, 12 oktober 2021 12:02

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema