dinsdag, 18 oktober 2022 06:19

Halve marathon van Amsterdam

Geschreven door Max

Amsterdam is leuk maar Rotterdam is leuker!

Afgelopen zondag 16 oktober was de Halve Marathon van Amsterdam (ook wel door voetbalsupporters 020 genoemd). Harm van Berkel stuurde vorige week in de A+ app groep een berichtje met daarin de vraag wie er mee wilden doen met de halve marathon. Fred Louter en ik reageerden meteen enthousiast en zo hadden we ons startnummer binnen. Het startnummer was via het bedrijf Aegon zodoende konden we meedoen met de business run.

Om 9.00 uur startte de hele marathon. Deze start konden we voor vertrek mooi nog even op tv bekijken als inspiratie voor onze halve marathon.
De halve ging pas om 13.00 uur van start. Eenmaal aangekomen in Amsterdam was het zoeken naar het juiste startvak. Vanuit ons officiële startvak (wat vak 2 was) wilde ik stiekem toch 1 poging wagen om een startvak naar voren te gaan. Dit vak zou om 13.00 starten. Het andere vak om 13.10 wat betekent dat je veel moet slalommen. Ik liep stoïcijns langs de vrijwilligers en uiteindelijk was het mij toch gelukt om in het eerste startvak te starten!

Tijdens de eerste kilometers was er weinig publiek aanwezig wat wel een verschil is met de Marathon van Rotterdam wat toch echt de mooiste genoemd mag worden. Uiteindelijk was het alsnog slalommen geblazen door het inhalen van de wat langzame lopers van de hele marathon. Hoogtepunten in het parcours zijn de finish in het Olympisch Stadion, de passage onder het Rijksmuseum door en de ronde door het Vondelpark met veel publiek.

Uiteindelijk finishte Fred in een tijd van 1.28 die niet helemaal voluit ging maar toch dik tevreden was. Uiteindelijk kwam ik in een tijd van 1.20 binnen en liep 12 minuten van mijn persoonlijke recordtijd af. Na afloop bleven we nog gezellig met een groepje biertjes drinken in Amsterdam. We verbleven in de business run tent waar er nog een prijsuitreiking zou komen voor de business run. Uiteindelijk waren de tijden van de 5 beste lopers van een team bij elkaar opgeteld. Wij zijn als team Aegon 1ste geworden van de business run.

Daarna gingen we met bloemen en een mooie beker weer vertrekken richting toch wel de mooiste stad Rotterdam!!

Afbeelding1

Gelezen: 272 keer

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema