maandag, 12 december 2022 20:00

De Berenloop – Euhh… Bruggenloop!

Geschreven door Gerben Splinter

Het was een heerlijke come-back: De Bruggenloop 2022. In 2018 liep ik hier voor het laatst en eigenlijk was ik niet eens van plan om hem te lopen. Op het allerlaatste moment nam ik een startbewijs over en zo liep ik dus vrolijk rond als ‘Elze’. Ik voelde me goed de afgelopen week en de weervoorspellingen waren prima (droog, weinig wind).

De afgelopen 2 maanden liep ik een beetje te sukkelen. De kustmarathon van Zeeland op 1 oktober was lood en loodzwaar geweest. Ik ging er bovendien in en uit met een zere achillespees. Deze bleef nog lang nazeuren. Op 27 november waagde ik het er op en stond aan de start van de halve marathon van Spijkenisse. Blessure weg, maar de race liep niet zoals gehoopt. Tot 10 km kon ik daar mijn tempo vasthouden en liep ik mooi in een groepje. Daarna moest ik het loslaten en kwam ik eenzaam en alleen in de megasaaie en druiligere polders van Spijkenisse te lopen. Het was echt nog 11km ‘harken’ om binnen te komen. Ik dacht echt: ‘Wat doe ik hier’?

Hoe anders was dit 2 weken later tijdens de Bruggenloop in Rotjeknor. Vijftien kilometer lang werd ik meegezogen in de gezellige aanwezigheid van zoveel lopers. Elke keer vond ik wel weer een nieuwe loper om aan op te trekken. Rustig starten en maar kijken hoe het gaat. Nou, wonderbaarlijk goed dus. Ik kon de hele race een constant tempo aanhouden net onder een pace 5.00 . Uiteindelijk liep ik een paar seconden onder mijn tijd uit 2018. Een beregoed gevoel zo vlak voor het nieuwe jaar.

Een beregoed gevoel moet ook de Stichting Ambulancewens hebben gehad. Dit jaar waren zij het goede doel tijdens de DSW Bruggenloop. Na afloop mocht Stichting Ambulance Wens een cheque van €16.820 euro in ontvangst nemen. Stichting Ambulance Wens Nederland is een groep van 270 medisch geschoolde vrijwilligers die dagelijks gratis laatste wensen vervullen van immobiele terminale patiënten met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances. In de afgelopen 15 jaar heeft Stichting Ambulance Wens al meer dan 16.500 wensen mogen vervullen. Geven kan nog steeds en mocht je zelf iets willen doen voor Ambulance Wens of een aanvraag hebben… vraag het eens aan Marjolijn (mijn meissie ;-), powerwalker).

Felicitaties voor de Thoffers die ook de Bruggenloop voltooiden. Ik ben helaas niemand tegen gekomen, maar in de uitslagenlijst zag ik dat ik niet de enige was. Toppers!

Gelezen: 175 keer

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema