dinsdag, 24 oktober 2017 20:25

Paul de Koning

Wanneer ben je lid geworden bij Thof?
1995, kort na de oprichting door Michel de Maat en Ruud Muuren.

Waarom ben je trainer geworden?
Leuk vind ik het om een groep gezellige en sportieve mensen te begeleiden. Daarnaast geeft het mij energie als ik kan bijdragen aan het plezier van anderen en hen een stapje verder kan brengen in de sport. Daarom ook heb ik veel plezier beleefd aan beginnende lopers.

Wat is er leuk aan trainen bij Thof?
Leuk aan het trainen bij Thof is dat je veel jongens en meiden leert kennen. Verschillende achtergrond, opleiding en baan, maar met eenzelfde ambitie; doordat je als trainer rouleert spreek je als trainer lopers van alle groepen.

Op welke groep ben jij meestal actief als trainer?
Meestal train ik de A-groep en af en toe de B-groep. Incidenteel de C-groep en D-groep en ben als trainer altijd wel betrokken bij de startersgroep.

Hoe bereid jij je voor op een training?
Voorbereiding start de dag voorafgaand aan de training. Vragen zijn dan 'moet ik morgen training geven' en 'wat staat er op het programma'. Als ik de vorm en aanpak heb bepaald, zoek ik er een geschikt - altijd weer ander - parcours voor.

Wat kunnen lopers van jou verwachten als trainer?
Geen verrassingen omtrent afstand, inspanning en ontspanning. Want, hier houden Thoffers niet van. Ondanks dit uitgangspunt kleeft het 'onvoorspelbare' aan mij, maar valt het de lopers dus altijd weer mee. Altijd een leuke, net iets andere route waarbij havenstad Maassluis niet wordt vermeden.

Is er nog iets wat je wilt zeggen?
Had ik vroeger het idee en de ambitie 'om hem altijd even te raken' door kortstondig heel intensief hard te lopen, heb ik dat nu minder. Maar als je wilt presteren of zelfs wilt verbeteren, moet je meer trainen en meer laten (staan). Om jouw niveau te handhaven, moet je dat zelf willen en (fysiek) kunnen en moet je zeer regelmatig trainen. Uiteindelijk leidt dit tot meer loopplezier bij jouw Thof Running.

Gelezen: 946 keer Laatst aangepast op zaterdag, 09 december 2017 07:57

Volgende trainingen

T/m 28 mei vinden er nog geen trainingen plaats.


Bekijk het schema