dinsdag, 24 oktober 2017 20:27

Edwin van Kersbergen

Wanneer ben je lid geworden bij Thof?
Dat moest ik even opzoeken, maar het was 9 juni 2009 toen ik me aanmeldde als zomergast. Daarna ben ik gestopt met voetballen en lid geworden van Thof.

Waarom ben je trainer geworden?
Heel eerlijk? Ik ben er pas over na gaan denken toen het me gevraagd werd. Maar waarom ik er mee gestart ben weet ik nog wel. Ik ben er ook als loper bijna iedere dinsdag en donderdag. Het leek me leuk bij te dragen aan jong bloed in het trainersgilde. Ik vind het belangrijk dat we ook voor de snelle lopers een gepaste training hebben. En ik vond het interessant dat het me gevraagd werd te doen. De cursus leek me bovendien ook een fijne rugzak, zelfs als loper. Eigenlijk zag ik alleen maar voordelen.

Wat is er leuk aan trainen bij Thof?
Ik vind het leuk dat we bij Thof heel vrijblijvend, maar toch ook heel serieus omgaan met onze loopsport. Voor alle snelheden is er keuze tussen de groepen. Maar zodra je van de sporthal weg bent, is het serieus en toch gezellig lopen. Maar welke kant gaan we als groep op vanaf de sporthal? Iemand heeft de richting bedacht, in een poging toch iedere keer een ander rondje met variatie in de training te brengen. Die lijn uitzetten is heel leuk als de lopers daar eind van de training 'Bedankt' voor zeggen!

Op welke groep ben jij meestal actief als trainer?
Dat is meestal de A-groep.

Hoe bereid jij je voor op een training?
Ik bekijk het programma, om me goed te houden aan wat de lopers verwachten. Daarbij bedenk ik een route/rondje waarin ik dus probeer te variëren. Afhankelijk van de route bedenk ik hoe we omgaan met de warming-up en de kern. Ik probeer vooral training te geven zoals ik het als loper ook graag krijg voorgeschoteld. En last but not least.. neem ik als trainer m'n mobiel mee. Mocht het een keer nodig zijn wil ik hem niet die avond vergeten zijn.

Wat kunnen lopers van jou verwachten als trainer?
Ik probeer heel duidelijk te zijn. Ik kom niet met verrassingen of extra versnellingen. Daar hield ik als loper ook niet van. Ik geloof in het verdelen van je kracht en inspanning. Daarvoor wil ik als loper ongeveer weten hoever we gaan, zeker weten hoeveel keer we versnellen en het net zoals in wedstrijden in eigen hand hebben. Een geslaagde training is voor mij een gezellige training waarbij we intensief hebben gesport, maar waarbij dat ieders eigen keuze was aangezien constant duidelijk was wat er nog restte.

Is er nog iets wat je wilt zeggen?
Hardlopen is leuk, maar hardlopen bij Thof is nog leuker!

Gelezen: 889 keer Laatst aangepast op zaterdag, 09 december 2017 07:57

Volgende trainingen

Bestuur 14 maart: trainingen zijn de komende tijd afgelast.


Bekijk het schema