zondag, 19 november 2006 00:00

Bijzonder grote opkomst bij afsluiting lopersproject

Geschreven door Thofcie

Zondag 19 november was het dan zover. De eindstreep voor het lopersproject.

De opkomst was groot. Van de 52 deelnemers waren er 43 naar de training gekomen of in ieder geval naar de kantine van ODO om daar na de training koffie te drinken en nog eens terug te blikken op de afgelopen weken. Ongekende vooruitgangen zijn geboekt bij gezellige en mooi weer omstandigheden.

Het programma voor deze zondag was een 40 minuten duurloop. Een duurloop die men bij aanvang van het project niet voor mogelijk had gehouden. Nu echter doet iedereen dat op z'n sloffen. Terwijl er aldoor gebabbeld wordt. Eén van de doelstellingen. Na afloop van dit project moet je gemakkelijk 5 kilometer kunnen lopen, terwijl je er gezellig bij blijft kletsen. En dat kunnen die starters dus prima.

De trainers Paul, Lex en Jan Henk hebben de trainingen graag gegeven. Het was een plezierige groep met leuke mensen die er allemaal voor zijn gegaan. De trainers hebben van de starters genoten en hopen dat velen de overstap maken naar de reguliere trainingen op dinsdag en donderdag. Heel weinig lopers moesten afhaken, en de opkomst was keer op keer groot met 80% en 60% in de vakantietijd.

Bij de afsluiting is Paul ingegaan op het waarom (vrouwen) hardlopen. Veel wetenschappers hebben dit al onderzocht. Hardlopen, als alternatief voor aerobics, is ideaal, maar de borsten gaan pijn doen. Zou dat bij aerobic dan niet het geval zijn? Maar de oplossing kwam, de jogbra. Vervelende opmerkingen (van mannen) als ‘hij ging die kant uit' en ‘straks karnemelk' weerhielden vrouwen toch weer van het hardlopen. Langzaam maar zeker is de openbare ruimte veroverd door in groepen te joggen en de jogbra hielp commentaar voorkomen. Het succes van de jogbra was het gevolg in plaats van de oorzaak. Een kritische columniste merkt op dat het ook de gêne is die vrouwen kan weerhouden van het hardlopen. Een rood aanlopend hoofd, een zwetend lichaam, hijgende ademhaling. En dit is iets waar de deelnemers maling aan hebben, en dat is maar goed ook!

 

Deelnemers van het lopersproject kunnen op zowel dinsdag als donderdag aansluiten bij de D-groep en C-groep. Hele snelle lopers kunnen zelfs kiezen voor de B-groep. de D-groep heeft tot januari een extra trainer (Lex, Jan Henk of Paul) om te ondersteunen bij de overgang naar de reguliere trainingen van Thof. Voor de C-groep kan te allen tijde een extra trainer tijdens de training gemobiliseerd worden. Deze wordt ingezet als blijkt dat de groep te groot is, of wanneer blijkt dat de verschillen in tempo of duurvermogen van de aanwezigen te groot zijn.

 

De trainingen starten om 19.30 uur en het vertrek is vanaf de sporthal De Hofstede aan de Hofsingel in Maasland.

Deelname is gratis, voor zover de deelnemer voornemens is om vanaf januari 2006 lid te worden van Thof Running Maasland. Op deze manier kan nader kennis maken met het hardlopen ('s avonds), met verschillende programma's - zie boven -  en natuurlijk met heel veel gezellige mensen die net als de deelnemers aan het lopersproject vooral lekker willen lopen en het samen leuk willen hebben.

 

Tot slot hier de deelnemers van het lopersproject. Andre Nooteboom, Andrea de Visser, Anita Keijzer, Annette Foet, Annette van der Heide, Armand Vincentie, Astrid Klaasman, Astrid Kohler-Flipse, Barbara van der Pauw, Brigit Scholtes, Carolien van de Broek, Diana Grabijn, Dorathé Bonne, Dorenda Nooteboom, Erik Scheffers, Esther Dijkshoorn, Gerrit Klapwijk, Gerry van Leeuwen, Heleen Dingjan, Ilse Ruitenburg, Ineke van Heijst, Jaap van den Akker, Jessica Rasens, Jolande Duijvestijn, Karen Fortuin, Karin Troost, Kelly Jongmans, Margriet Buitelaar, Marina van er Pauw, Mariska Paping, Marja Grootscholten, Marjolein Vermeulen, Marlies Aka, Martin Kohler, Mathilde Lankau, Mirjam van der Pauw, Monique van der Velden, Paula Mellaart, Petra Middelburg, Petra van der pas, Pien van der Meer, Pim Bonne, Rene van der Pauw, Robin Verpaalen, Ron van Leeuwen, Ruth van den Berg, Sandra Eymael, Sandra van Veen, Tine Doelman, Tom Vincentie, Yvette Scheffers.

 

Leden en deelnemers, veel plezier en gezelligheid samen !

 

 

Het Bestuur van Thof Running Maasland,

 

 

Paul de Koning

Jacqueline Nell

Nico Haring

 

Gelezen: 5195 keer Laatst aangepast op zondag, 08 juli 2007 13:37

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema