maandag, 21 januari 2008 19:53

Waar ben ik aan begonnen?

Geschreven door Sandor Wols

image002.jpgEen relaas over de 2de RAG-loop

“Waar ben ik aan begonnen?”. Dat waren de eerste woorden van Frans-Peter toen hij de locatie van de 2de RAG-loop zag. Het afdakje waar de organisatie zat was het enige overdekte gedeelte. De RAG-loop is een uniek evenement in Nederland.

Je loopt 4 x 5 kilometer. De eerste 5 kilometer gaat over 100% asfalt en de laatste 100% door de modder. Daartussen zitten alle gradaties van modder, zand, gravel, schelpenpaden, plassen e.d. Over elke 5 kilometer mag je maximaal 30 minuten over doen. Doe je er langer over, dan lig je eruit! Doe je er korter over, dan mag je de tijd tot 30 minuten gebruiken om te herstellen, te eten en te drinken. Het is ook uniek dat je alleen op uitnodiging mag deelnemen. Dankzij een collega van Lex kon Thof weer een afvaardiging sturen.

Ondanks de geduchte concurrentie van de Biesheuvelloop waren we dit jaar waren we weer met drie personen: Lex, Frans-Peter en Sandor. Lex kwam ons om 9:30 uur met zijn bolide ophalen. Wat een luxe! Na een half uur rijden kwamen bij het Loetbos (genoemd naar het riviertje de Loet) nabij Lekkerkerk. Het was dezelfde locatie als verleden jaar. Stipt om 11:00 uur viel het startschot. De eerste ronde was over het fietspad door het Loetbos. Er stond een straffe wind, maar gelukkig was het droog. Ondanks de Zuid-Hollandse passaat raffelde de nummer 1 de eerste ‘5’ in 17 minuten af. De tweede 5 kilometer ging over twee ronden. De eerste helft van de ronde voerde ons over schelpenpaden en gladde bruggetjes en het tweede gedeelte over het fietspad. Frans-Peter legde deze (en alle andere ronden) af in 19 minuten. De derde ronde is de mooiste ronde omdat je dwars door het Loetbos gaat. Door de wind lagen takken en bomen ruim verspreidt over de grond. De vierde ronde was écht crosscountry. Het merendeel had zijn spikes als aangedaan en nu weet ik ook wat het voordeel er van is! Bij elke stap glijd je uit. Je ging met deze ronde dwars door moedernatuur (of moddernatuur?) en alle variaties van blubber kwam je tegen. Het was zwaar. De modder had het zelfde effect als een goede tweecomponenten lijm. Omdat ik traditiegetrouw in de achterhoede liep, was het graslandschap als aardig in gruzelementen getrapt en je moest goed uitkijken dat je niet letterlijk in de voetsporen van de andere deelnemers kwam. Het was een ware veldslag. Van de 95 aanmeldingen hebben er slechts 45 alle afstanden binnen de 30 minuten afgelegd, de ‘rest’ was om wat voor reden dan ook uitgevallen. De Thof lopers hebben de naam hooggehouden en hebben alles uitgelopen. Frans-Peter is zelfs 4e overall geworden. Waar ben ik aan begonnen?!

Tot volgend jaar!

Eindklassement:

Frans-Peter Decering 1:18:19 4e plaats

Alex van der Spek 1:25:50 15e plaats

Sandor Wols 1:40:22 38e plaats

image003.jpg

image001.jpgimage004.jpg

Gelezen: 942 keer Laatst aangepast op maandag, 18 augustus 2008 10:35

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema