zaterdag, 14 mei 2011 12:09

Starterstips

Stel jezelf haalbare doelen, loop vooral voor jezelf en niet voor een ander.  

Probeer in het begin het tempo te lopen waarbij je zou kunnen blijven praten. Dit is een hele globale indicatie voor je ‘eigen tempo' in het schema heet dit ‘praat-tempo'  

Luister naar je lichaam, klinkt eenvoudig maar het komt helaas nog vaak voor dat mensen een ogenschijnlijk "onschuldige" blessure verwaarlozen en vervolgens voor lange tijd zijn uitgeschakeld.

Zorg er voor dat je de noodzakelijke warming up en cooling down op de juiste wijze toepast.

Ga bij twijfel altijd naar de huisarts, een beetje spierpijn is normaal maar het is voor een trainer of begeleider onmogelijk om te voelen wat jij voelt.

Zorg voor goede schoenen, laat je goed voorlichten bij een speciaalzaak en denk er aan dat wanneer de fundering van een huis 1 cm scheef is, het probleem tot bij de dakgoot blijft bestaan en zelfs erger wordt. Hetzelfde geldt voor ons lichaam. Verkeerde schoenen kunnen dus bijvoorbeeld knie, heup en rugklachten veroorzaken.

Zorg voor goede kleding, de tijd dat er op houten schaatsen en met een wollen trui een 10 km op de baan geschaatst werd is ten slotte ook al lang voorbij. En niet voor niets.

Eén van de oprichters van Thof running heeft inmiddels zijn eigen hardloopspeciaalzaak waar je kunt profiteren van deskundig advies en aantrekkelijke kortingen op vele producten. Running Point  Michel de Maat, Korte Hoogstraat 21a, Vlaardingen. Voor meer informatie  kun je ook een kijkje nemen op www.runningpoint.nl

Probeer ± twee uur vóór een training voor het laatst te eten. Zorg wel dat je goed drinkt maar ga niet opeens van alles uitproberen, daar raakt je lichaam alleen maar van in de war. Eet maar normaal dan eet je al goed genoeg. Dat ‘koolhydraten gedoe' komt later wel.

Geloof het of niet maar ook rust hoort bij de training.  

Voor de mensen die al 40 minuten achter elkaar kunnen hardlopen;loop gerust een keer op een dinsdag of donderdag een keer de sporthal binnen om de sfeer te proeven en wie weet een proeftraining mee te lopen. 19:30 vertrekken we.

Veel succes!

Gelezen: 3136 keer Laatst aangepast op vrijdag, 29 december 2017 14:20

We mogen weer

Het bestuur heeft besloten de trainingen met ingang van dinsdag 18 januari weer te starten, nu de versoepelingen dit weer toelaten.


Bekijk het schema