woensdag, 27 april 2011 12:54

Trainingsinfo

Op dinsdag- en donderdagavond vertrekken de loopgroepen om 19.30 uur vanuit ‘Sporthal de Hofstede’ (Hofsingel 93 in Maasland) voor een training in de prachtige (polder)omgeving van Maasland en Maassluis.

Alle trainingen bij Thof Running zijn gericht op het verbeteren van de algehele fitheid en de conditie. Door verantwoorde trainingsprogramma’s wordt actief aan het voorkomen van blessures gewerkt. De trainingen worden gegeven door gekwalificeerde en enthousiaste trainers en zijn zeer gevarieerd. Deze bestaan onder meer uit:

  • (Tempo) duurloop
  • Intervaltraining
  • Wisseltempoloop
  • Techniektraining
  • Blessurepreventie door goede warming-up en cooling down
  • Locatietraining

De indeling van de groepen vindt plaats naar loopsnelheid en duurvermogen. Met vier niveaugroepen is er van de beginnende jogger tot de getrainde wegatleet wel een loopgroep waarbij men aan kan sluiten. Als je nog geen ervaren loper bent en je wilt eerst zelf wat conditie opbouwen, dan kan je gebruik maken van de starterstips en het startersschema op deze website (zie Training> Beginnende loper).

De trainingen worden zoveel mogelijk gegeven op ieders eigen niveau. Hiervoor hanteren we grofweg de volgende indeling:

  • De A groep: voor lopers die de 5 km binnen de 23 minuten lopen
  • De B groep: voor lopers die de 5 km binnen de 26 minuten lopen
  • De C groep: voor lopers die de 5 km binnen de 30 minuten lopen
  • De D groep: voor lopers die de 5 km binnen de 36 minuten lopen

ThThof 2015 IMG 0212 donkerder resize 1000 x 1000of Running kent geen zomerstop en traint dus het gehele jaar door. Ieder kwartaal wordt voor elke loopgroep een trainingsschema gemaakt (Trainingsschema).

Regelmatig start Thof Running met een startersproject. Dit startersproject heeft als doel om de absolute beginner onder professionele begeleiding te laten kennismaken met hardlopen en met het plezier dat je daarin kunt hebben, als je dat in groepsverband beoefend. Je zult versteld staan hoe snel je conditie op deze manier vooruit gaat! 

Indien je al enige loopervaring hebt, kun je je natuurlijk op elk gewenst moment bij Thof Running Maasland aansluiten. Ben jij minimaal 16 jaar, kun jij in ieder geval 35 á 40 minuten achter elkaar hardlopen en wil jij zelf ervaren hoe het is om bij Thof Running te lopen? Dat kan! Je kunt direct lid worden van Thof Running óf eerst gebruik maken van de mogelijkheid om gedurende een proefperiode van een maand gratis mee te trainen.

Bevalt het lopen bij Thof Running je, dan kun je alsnog lid worden.

Wil je meer informatie over de trainingen van Thof Running Maasland? Neem dan gerust contact op met de trainers via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor overige vragen of opmerkingen kun je terecht bij het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gelezen: 1168 keer

Volgende trainingen


Bekijk het schema