zondag, 10 oktober 2010 17:01

De afvallige: hé overloper!…….Hééé overloper!?!

Geschreven door Sandor Wols

sandor_wols.jpgZaterdagavond had ik twee AV waterweg vrienden enthousiast gemaakt om zondagmorgen een lange duurloop te lopen. Later realiseerde ......

 

Sandor Wols tijdens de Thoftriathlon (rechts op de foto)

ik mij dat ik nu mijn zondagmorgenloopgroep, waarmee ik een platonische en sportieve relatie heb, in de steek laat. Zullen zij mij dat wel vergeven, die afvallige!

Des zondagsmorgen stonden de 2 in zeer snelle looptenues (inclusief van die hoge, zeer atletisch uitziende sokken) om 0830 uur voor mijn voordeur.

Daar stond ik: een ¾ lange broek, die niet eens mijn kuiten verborg, en mijn gele, iets te grote, jas. Wat moet dit toch brengen. Die gasten hadden net twee weken nog een 34 km lange cross in de Ardennen gedaan. Enfin: het grote voordeel was dat ík de route mocht plannen én het was prachtig weer.

De start was lekker ontspannen richting Free Golf. Daar was de eerste stop, want er moest er 1 een grote boodschap in het struiken neerleggen. Na wat getier en getreiter liepen we gezellig door de Broekpolder, langs de Vlaardingse vaart richting Schipluiden.

Plots doemde er 3 vrouwelijke loper voor ons op. “Hé overloper” werd er gescandeerd. Daar liep Adri, keurig in een AVW shirt en in een keurige kandans. Hé, ík een overloper?? Bij Schipluiden liepen we langs door Oostgaag naar Maassluis. Na ruim kilometer 22 gingen me medelopers naar huis.

Daarna richting huis. Op de korte buurt kwam ik Matti met zijn groep nog tegen. “Hé uitslover!” Na 2,5 uur en 28,7 kilometer drukte ik mijn Polar uit.

Het was weer mooisandor_wols.jpg

Gelezen: 8458 keer Laatst aangepast op dinsdag, 07 december 2010 16:20

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema