zondag, 17 mei 2020 06:25

Opstart trainingen loopgroepen in aangepaste vorm

Geschreven door Bestuur

Vanaf dinsdag 2 juni zullen we de trainingen hervatten van zowel de hardloopgroepen als de powerwalkers. Vanwege de beperkingen door het Corona virus doen we dat in aangepaste vorm en volgens een protocol (wordt later nog gecommuniceerd) wat is opgesteld aan de hand van de richtlijnen van het RIVM en de Nederlandse Atletiekunie.

De maand juni beschouwen we als een test maand om te kunnen experimenteren met de gekozen aanpak. Wanneer alles goed verloopt – en daarbij zijn we mede afhankelijk van ieders professionele opstelling – kunnen we de trainingen verder uitbouwen. Wat is de gekozen aanpak en randvoorwaardes op hoofdlijnen:

  • De hardlopers trainen in groepen van maximaal 10 personen (9 lopers / 1 trainer) en nemen daarbij de 1,5 meter afstand regel in acht. Dit zonder dat trainers hierop moeten corrigeren. Lopers welke zich niet aan de regels houden worden gevraagd hun training individueel voort te zetten.
  • De powerwalkers kunnen blijven lopen in de groepsgrootte welke men gewend is. Ook zij nemen de 1,5 meter afstand maatregel in acht. Zij starten op de dinsdagavond om 19:20 uur en doen dat vanaf locaties welke in de groepsapp worden doorgegeven.
  • De hardloopgroepen A en B trainen vooralsnog alleen op de dinsdagavond. Start om 19.30 uur bij de sporthal. A en B verspreiden zich bij aanvang direct over het parkeerterrein op de nog aan te wijzen plekken. Er zijn 3 trainers beschikbaar. Mochten er zich op een avond meer dan 30 personen melden dan worden er mensen verzocht zelfstandig te gaan lopen.
  • De hardloopgroepen C en D trainen vooralsnog alleen op de donderdagavond. Start om 19.30 uur bij de sporthal. C en D verspreiden zich bij aanvang direct over het parkeerterrein op de nog aan te wijzen plekken. Er zijn 3 trainers beschikbaar. Mochten er zich op een avond meer dan 30 personen melden dan worden er mensen verzocht zelfstandig te gaan lopen.
  • Het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen is een individuele keuze. Als je dit verwacht van je mede-sporter raden wij je aan nog even niet van de try-out in juni gebruik te maken.
  • Kom niet naar de sporthal om 19:30 uur als je voornemens bent zelfstandig te gaan lopen.
  • De trainer kan besluiten af te wijken van het trainingsschema en type training van die dag. Het uitvoeren van bijvoorbeeld intervallen is zeker op smallere stukken weg lastig. Ook de geplande strandtraining van 2 juni gaat niet door.
  • We kunnen op geen enkele manier gebruik maken van de faciliteiten van de sporthal en de kantine. Dat betekent kort van te voren buiten verzamelen, thuis naar de WC en na afloop van de training direct huiswaarts.
  • Gebruik de dagen in aanloop naar 2 juni om zelf voldoende te trainen. Dit maakt het mogelijk om direct weer op het gebruikelijke niveau in te stappen en zo voorkom je blessures!

Uitgebreidere informatie met onder andere een protocol voor de hardloop- en powerwalkgroepen zal de komende weken volgen. We hopen iedereen weer snel te mogen verwelkomen voor een training bij Thof!

Bestuur en trainers Thof Running

Gelezen: 673 keer Laatst aangepast op donderdag, 21 mei 2020 07:48

Volgende trainingen

De komende periode trainen we met groepen van max 15 lopers (inclusief trainer).


Bekijk het schema