Thoffers op kop tijdens oliebollenrace

Geschreven door Marja Heijdra

Afgelopen zaterdag vond de jaarlijkse oliebollenrace plaats bij MVV'27.
Tijdens de zomermaanden hebben heel wat MVV-leden hun conditie op peil gehouden als zomergast bij Thof Running. Nu waren er een aantal leden die Thof vertegenwoordigden bij MVV'27. Het was schitterend weer, dus dat beloofde veel goeds voor scherpe tijden.

Het parcours van ongeveer 1,1 km leidde ons rond de sportvelden van de voetbalvereniging. Het was, op een paar modderige stukjes na, een stuk minder glad dan vorig jaar.  De jeugd begon met de race. Om 14.00 uur waren de senioren aan de beurt. De heren renden 4 rondes en de dames 3 rondes. Paul de Koning en Fred Louter gingen de strijd om de eerste plaats met elkaar aan. In de laatste ronde haalde Fred onze Thofvoorzitter in en werd eerste in een tijd van 15.11. Paul finishte in een tijd van 15.28. Het record van de oliebollenrace staat nog altijd op naam van Michel de Maat. Hij liep de race in 1995 in een tijd van 13.24.

Aan de seniorenrace deden ruim 60 deelnemers mee. Het aantal vrouwelijke deelnemers dat dit jaar mee rende lag met een aantal van zes zeer laag. Er stonden wel veel Thoffe voetbalmoeders langs de kant. Wie weet kunnen zij volgend jaar het aantal vrouwelijke deelnemers verhogen?!

Na afloop van de race konden we ons uiteraard tegoed doen aan overheerlijke oliebollen en warme chocolademelk en vond de prijsuitreiking plaats. Het was een zeer gezellige middag! Thof bedankt MVV voor de goede organisatie!

Gelezen: 989 keer Laatst aangepast op vrijdag, 03 februari 2012 13:47