dinsdag, 27 november 2018 05:35

65 km ultraloop ´3 bruggen´ Kampen

Geschreven door Angeli

3 Bruggenloop

Na enkele marathons en heel wat kilometertjes dit jaar, had ik bedacht om eens een ultraloop te proberen.

Na wat googelen werd het “de 3 bruggen ultra” in Kampen. Deze loop wordt georganiseerd door twee ervaren ultralopers en bestaat uit 1 grote ronde van 65km om het Ketelmeer. Met lange rechte paden, open vlakte en weids water. (altijd wind dus).

De dagen ervoor toch wel wat gespannen en de weerberichten worden in de gaten gehouden.

Zaterdag 24 nov om kwart voor 6 uit de veren, hond uitlaten, ontbijten en op weg, samen met Kees, die vandaag mijn PA (personal assistent} is. En voor water, gelletjes ect. onderweg gaat zorgen. Hij zou eerst mee fietsen maar vond 65km toch wel wat ver en ook wel heel koud. Dus ging hij met de auto, elke 5 km langs de route.

Na de koffie en een laatste krentenbol, op naar de start. 31 mannen en 9 vrouwen waren net zo gek als ik en vertrokken om 9 uur vanuit de sporthal.

Ik was van plan om 5min/km te gaan lopen maar of dat reëel was? Geen idee !!

Dat er niet alleen sukkeltjes meededen bleek al gauw want ik liep met twee mannen op, die 2.48u op de marathon lopen. Zij keken mij wel een beetje bedenkelijk aan, met m’n 5 vlak.

 

Het eerste gedeelte vloog voorbij, lekker stukken voor de wind, en PA die perfect werk leverde ! Mooie vergezichten van weiland, water en natuur. Bij 32km gingen we over de Ketelbrug en dat was het keerpunt. Nu kregen we flink wind tegen. Ik kon nog ong. 2km aanpikken bij een man maar daarna alleen…..tegen de wind in. Toch ging het tot 50km nog best goed en haalde nog 3 lopers in. Daarna werden m’n benen wat stijf van de kou (slechts 1 graden en tegenwind is best fris). Bij 55km was ik vooral die tegenwind helemaal zat. Maar Kampen kwam weer in zicht. Daar nog even een brug over en op naar de laatste brug. Maar het ging niet zo makkelijk meer hoor, m’n kuiten begonnen nu toch echt pijn te doen. Dus af en toe een paar stapjes wandelen om even te ontspannen,

Daar is de laatste brug, de Ramspoelbrug. Dacht ik dat ik er bijna was, krijg je eerst nog een grote lus van 3km, dat viel tegen, ik was er eigenlijk wel klaar mee.

Maar eindelijk die brug op. Zo, dat ging eigenlijk wel makkelijk, en naar beneden ook ! Joh, nog 1km en ik ben er !! En na 5 uur en 25 minuten ren ik de finish over, zo de sporthal weer in.

1e dame, parcours record met 11 minuten verbeterd, en precies 5 min/km.

Moe en voldaan !!

Na een lekkere warme douche en een lekkere erwtensoep, kreeg ik nog mijn prijs, een beker en twee flesjes bier !!

En gingen we weer richting Maasland.

Moe, blij en voldaan !!

Angelibruggenloop 1

Gelezen: 836 keer Laatst aangepast op dinsdag, 27 november 2018 05:42

Volgende trainingen

De komende periode trainen we met groepen van max 15 lopers (inclusief trainer).


Bekijk het schema