zondag, 13 januari 2019 12:48

Ridderkerk Cross

Geschreven door

Op 12 januari rond 11 uur ’s avonds keken we tijdens de verjaardag van mijn vrouw met een aantal vrienden ‘even’ op een hardloopsite of er nog leuke loopjes waren. En ja hoor, een cross over 10 km in Ridderkerk. Afgesproken dat wij (Peter, Patrick en ik, Sandor) die zouden doen.

Na een korte nachtrust gingen we rond half 10 richting Ridderkerk. De Ridderkerk Cross gaat door natuur- en recreatiegebied De Gorzen en staat bekend als een hardloopevenement met sterke hoogteverschillen (stijgingen en dalingen) en ongelijke, (on)verharde paden. En door de vele regen was daar nog een element aan toegevoegd: plassen en veel en heel veel modder!

Met een kleine 40 man stonden we aan de start en om 11 uur viel het startschot. Vrijwel gelijk moest je over een bemodderde weg een klim overwinnen. Hier waren de eerste val- en glijpartijen door de modder. Er waren best aardig wat klimmetjes en afdalingen, trappen van een meter of 10 hoog, ongelijke ondergrond en slingerende bospaadjes. Onderweg kwam je mensen tegen waarvan de schoenen in de modder was blijven steken of die gevallen waren en onder de modder zaten. Na net geen half uur kwam ik weer onder de finishdoek door voor ronde twee. Ik dacht er nog even na om op te geven, zo kapot was ik. Na een slokje water en wat aanmoedigen begon ik weer aan ronde twee. Een deel van het parcours werd omgeleid door de vele val- en glijpartijen en doordat de ondergrond compleet verruïneerd was! Door zo’n omleiding liep ik verkeerd en kwam ergens uit in de stuiken uit. Na wat ‘gepiel’ door de stuiken kwam ik weer op het parcours uit. Ik was door het zoeken enigszins hersteld. Het was goed uitkijken waar je liep. Na bijna 58 minuten kwam ik over de streep: bemodderd maar voldaan. Leuk loopje, voor herhaling vatbaar!

 

Sandor Wols

 

 

Gelezen: 1401 keer Laatst aangepast op zondag, 13 januari 2019 12:52

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema